Breaking News
Ένας λεμεσιανός διασχίζει (ξανά) τη θάλασσα με μια σανίδα και ένα κουπί
Ένας λεμεσιανός διασχίζει (ξανά) τη θάλασσα με μια σανίδα και ένα κουπί

Το να ξεκινάς πάνω σε μια σανίδα και να διασχίζεις τη θάλασσα με προορισμό ένα άλλο νησί, δεν το λες και λίγο. Ωστόσο, ο Κώστας Συμεωνίδης, ο άνθρωπος που κατάφερε να διανύσει 700 χιλιόμετρα από τα Χανιά στη Λεμεσό, παλεύοντας με τα κύματα επιστρέφει αποφασισμένος να πραγματοποιήσει ένα ακόμα παράτολμο εγχείρημα!

Του Παντελή Παναγιώτου

Αυτή τη φορά, ο Κώστας Συμεωνίδης, ετοιμάζεται για ένα ταξίδι 850 χιλιομέτρων, με μοναδικό του μέσο τη σανίδα και το κουπί του. Συγκεκριμένα, από τις 15-24 Αυγούστου και για 10 ολόκληρες μέρες ο ατρόμητος «θαλασσοπόρος» θα διασχύσει τη θάλασσα με 11 ώρες συνεχόμενης κωπηλασίας καθημερινά, επιδιόκωντας να κατακτήσε το νέο του στόχο.

Με στόχο να στηρίξει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το Καραϊσκάκειο ίδρυμα ο Κώστας είναι έτοιμος να ξεπεράσει τα όριά του, να παραβλέψει την άνευ προηγουμένου σωματική καταπόνηση που συνεπάγεται ένα τέτοιο ταξίδι και να κάνει κουπί μέχρι να δώσει ελπίδα στα παιδιά που την χρειάζονται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2016 στο περιοδικό Down Town και στον δημοσιογράφο Παντελή Παναγιώτου, δήλωνε μεταξύ άλλων:

«Για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα όλο αυτό, χρειάστηκε πολλή προπόνηση ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τέτοιο προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με επιτυχία, η οποία ξεκίνησε περίπου οκτώ μήνες προηγουμένως. Παρόλα αυτά, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές… Οι πρώτες μέρες ήταν αρκετά δύσκολες. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές με αποτέλεσμα να χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια. Ο αέρας και τα κύματα της θάλασσας δημιουργούσαν ρεύματα εναντίον μου, κάτι που με παρέκκλινε της πορείας, δημιουργώντας περισσότερη αντίσταση. Υπήρχαν μέρες  που κωπηλατούσα για 11 και 13 συνεχόμενες ώρες. Αυτό εξαρτιόταν πάντοτε από τις καιρικές συνθήκες. Μεγάλος αντίπαλος ήταν επίσης ο ήλιος. Υπήρχαν στιγμές, όμως, που κατά τη διάρκεια της μέρας έπρεπε να κάνουμε μικρά διαλείμματα, αναλόγως των συνθηκών που είχαμε να αντιμετωπίσουμε»

stp-2213467bf609bd96ed7eb8e7c9e970921ffe.jpg

«Υπήρχαν μέρες που φαίνονταν ατέλειωτες. Κάποια στιγμή, ακόμα και το σκάφος που μας συνόδευε αντιμετώπιζε προβλήματα με τη μηχανή, όμως δεν το έβαλα κάτω. Ήμουν σίγουρος ότι θα τερματίσω. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι αρνητικό στο μυαλό μου. Ήμουν αφοσιωμένος στο στόχο μου και ήξερα πως ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα ήταν αρκετό για να μας κάνει να τα παρατήσουμε. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να κάνω πάνω από 70 χιλιόμετρα ημερησίως. Κάθε μέρα είχα ένα στόχο. Μόνο τον στόχο μου σκεφτόμουν, μέρα με τη μέρα» «Πολλοί μου έλεγαν ότι ήταν μεγάλο το ρίσκο μου. Μου έλεγαν ότι είμαι λίγο τρελός που πάω να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Όμως, μιλώντας με την ομάδα και τους συνεργάτες μου, ακόμα και με τους φίλους μου, λάμβανα μεγάλη ενθάρρυνση και δύναμη. Πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε, δεν είχαν αμφιβολία. Ήξεραν μέχρι πού μπορούσαμε να φτάσουμε. Στερήθηκα πολλά, όμως ήξερα πως αυτή τη φορά ήμουν πολύ πιο έτοιμος γιατί γνώριζα τι είχα να αντιμετωπίσω. Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, όμως σίγουρα τη δεδομένη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελπίζω μέσα από τις προσπάθειές μου να μπορέσω να μυήσω κόσμο ή ακόμα και να προτρέψω άτομα να ασχοληθούν με τα θαλάσσια αθλήματα»

Πληροφορίες: allaboutlimassol & Like.com.cy