Εντυπωσιακές συνάξεις!

Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες των διαφόρων υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις διάφορες συνάξεις τους σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας τα οποία άφησε ελεύθερα η Τουρκία κατά την εισβολή της το 1974!

Καταφέρνουν λοιπόν οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» και μη υποψήφιοι, και τα κόμματα που τους στηρίζουν να υλοποιούν τον στόχο τους ,που δεν είναι άλλος από του να γεμίζουν οι αίθουσες από κόσμο..

Και τρίβουν τα χέρια οι υποψήφιοι και ο περίγυρος τους…

Και όλοι ελπίζουν ότι θα είναι οι νικητές αυτού του παιγνιδιού έτσι ούτως ώστε να βγαίνουν το βράδυ στα διάφορα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και να μιλούν προς τον μεγάλο λαό που τους ανέδειξε….

Να του λένε παραμύθια όπως  έκανε και η γιαγιά μου η Αναστασία -θεός συγχωρέσει την, καλή γυναίκα και ήξερε να κάνει ωραία κουπέπια όπως την « Έλσα σε φοβάμαι» του Σαββόπουλου  –όταν κάποιες νύχτες με φεγγάρι έπλεκε κάλτσες για τα στρατευμένα παιδιά της Πίνδου….

Θυμάστε  το τραγούδι της Βέμπο….είναι και επίκαιρο και διαχρονικό.. όπως το καφέ αμάν, το καφέ της ξεγνοιασιάς….

Να ταξιδεύουν που λέτε οι φωστήρες μας στο κόσμο ενίοτε μετά συζύγων και να συναντούν ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και να ποζάρουν στις διάφορες αναμνηστικές φώτο αλλά ταυτόχρονα μια και θα πάνε να πείσουν, ότι θα πρέπει να μας βοηθήσουν, να βρούμε μια λύση για το κυπριακό είτε ΔΔΟ, ή ενιαίου κράτους ,είτε διχοτομημένου, είτε τριχοτομημένου ,είτε μια λύση όπως την ήθελε ο  Άιντα , ο Γκάλι, ο Ντε κουβελάρ, ο Άτσεσον…ή ακόμα και η Μαντάμ Σουσού η οποία είχε και αυτή την άποψη της…

Τρέχει λοιπόν αυτός ο κόσμος για να αγγίξει έστω στον ώμο τον αγαπημένο του υποψήφιο για να του πει απλά «είμαι δαχαμέ» για να εξαργυρώσει αργότερα  με καμμιά θεσούλα σε κανένα ημικρατικό οργανισμό, έστω και ως απλό μέλος δεν μας χαλά (αν είναι άριστος των μετρίων ,ή μέτριος των πολύ κακών) ή στο δημόσιο τώρα που άρχισε η οικονομία να γίνεται άγγελος ολόασπρος και να βγάζει φτερά να πετά ..!

Από την άλλη αυτές οι συνεχείς αναβαθμίσεις της οικονομίας ίσως φέρουν πίσω και τις χιλιάδες των νέων που εγκατέλειψαν τα πάτρια εδάφη για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και ακόμα ίσως βοηθήσουν στο να αναβαθμιστούν και να αναζωογονηθούν ..οι τρίχες των κουρεμένων μας με την αγορά νέων ακριβών φαρμάκων!

Και μέσα σ αυτό το τρελό συναπάντημα υποψήφιου ηγέτη και κουβαλητών ψηφοφόρων, να βλέπουμε να καταφθάνουν λεωφορεία  με επικεφαλής  την  Ελίνα και κάθε Ελίνα  ,εσωτερική μετανάστρια από  επαρχία της Αθήνας κοιμωμένη …και νυν εν Κύπρω του έρωτα και της φωτιάς!

Και εκεί να γίνεται το έλα να δεις…

Πρέπει να βγει ο δικός μας…πάση θυσία ..

Και ο κόσμος να υπακούει ως κουρδισμένο ανθρωπάκι και να ακολουθεί αυτόν σε πλατείες και σε αίθουσες πολυτελείας  , όποιος και να είναι, ο οποίος πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές ,θα τον αρνηθεί και θα τον «πετάξει» ως άχρηστη λεμονόκουπα ως την επόμενη φορά που θα χρειαστεί πάλι τη ψήφο του και θα του τάζει ξανά από την αρχή, λαγούς με πετραχήλια και πέρδικες πλουμιστές…

ΥΓ. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπενόπουλος εθεάθη σε ένα από τα εξωτικά νησιά των ηλιοτροπίων(κάτι σας θυμίζουν,εμένα τον Βαν γκογκ) που βρίσκονται κάπου στον ειρηνικό ωκεανό!