Κύπρος


Εξοργίστηκε ο «δικαστής» με τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις κατά της «Αφρίκα»
Εξοργίστηκε ο «δικαστής» με τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις κατά της «Αφρίκα»

Ένταση προκλήθηκε εντός της αίθουσας του «δικαστηρίου» κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης για τις επιθέσεις στη «βουλή» και στην εφημερίδα «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου, για την οποία κατηγορούνται έξι άτομα. 

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων αναφέρονται εκτενώς σε λογομαχία μεταξύ του «δικαστή» και του δικηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η οποία ξέσπασε όταν ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, βρίσκονταν στα παράθυρα προκαλώντας με τη συμπεριφορά τους και κάνοντας χειρονομίες εναντίον των διαδηλωτών. 

Ο «δικαστής», εξοργισμένος, απέρριψε τις κατηγορίες της υπεράσπισης και κτυπώντας το χέρι στο έδρανο, είπε ότι δεν αποδέχεται τις υποθέσεις της υπεράσπισης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία να στηρίξουν τις κατηγορίες ούτε πλάνα από κάμερες ασφαλείας. 

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ακόμα ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν αποδεκτές τις κατηγορίες που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τη μη συμμόρφωσή τους με τις οδηγίες της «αστυνομίας» και την πρόκληση υλικών ζημιών. 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ερντογάν στα κατεχόμενα κατέβαλε το ποσό που επεδίκασε το "δικαστήριο" για τις υλικές ζημιές. 

Η «Αφρίκα» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει ακόμα ότι κατά το διάλειμμα ο «βουλευτής» του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Μπερτάν Ζάρογλου συμπεριφέρθηκε με ασέβεια στις γυναίκες δικηγόρους που βρίσκονταν στο διάδρομο έξω από την αίθουσα του «δικαστηρίου» με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και ένταση. 

Ο «δικαστής» αναφέρθηκε, κατά την ακροαματική διαδικασία, σε καταθέσεις των υπόπτων λέγοντας ότι μεταξύ άλλων δικαιολογήθηκαν για τις πράξεις τους, λέγοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για την πατρίδα μας (Τουρκία)», «μας προκάλεσε η Αφρίκα», «Ο Σενέρ Λεβέντ ευθύνεται για την κατάσταση αυτή» και «κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι είναι κατοχική δύναμη». 

Η εφημερίδα «Κίπρις» στο πρωτοσέλιδό της διερωτάται τι έγινε με τους άλλους εννέα υπόπτους που αναζητούσε η «αστυνομία» και πιστεύεται ότι σχετίζονται με τα επεισόδια και διερωτάται μήπως γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα ενώ αναφέρει ότι η «αστυνομία» έχει πλάνα με τους εννέα υπόπτους, τους οποίους και αναγνώρισε και έχει τα στοιχεία τους. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, 9 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ