Υγεία


Επαναφορά λειτουργίας ακρωτηριασμένου χεριού με ανασυγκόλληση βραχίονα
Επαναφορά λειτουργίας ακρωτηριασμένου χεριού με ανασυγκόλληση βραχίονα

Ο Δρ. Άλκης Αλκιβιάδης ορθοπεδικός – μικροχειρουργός πραγματοποίησε με επιτυχία ανασυγκόλληση σε ακρωτηριασμένο χέρι νεαρού άνδρα και ταυτόχρονα να του σώσει τη ζωή, μετά από τραυματισμό του που συνέβηκε εν ώρα εργασίας.

Ο Δ.ρ Αλκιβιάδης με την ομάδα του έχουν διενεργήσει ένα πολύ μεγάλο αιρθμό επεμβάσεων με επιτυχία, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και καινοτόμες τεχνικές, με τη βοήθεια του χειρουργικού μικροσκοπίου, εξειδικευμένων εργαλείων της μικροχειρουργικής και ειδικών μικροραμμάτων. Οι τεχνικές αυτές έχουν προβληθεί στο εξωτερικό και έχουν αναγνωριστεί σε Παγκόσμια συνέδρια και Forum.

Μερικές από τις πιο δύσκολες επεμβάσεις που έχει διενεργήσει ο Δρ. Αλκιβιάδης στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στη Λεμεσό περιλαμβάνουν επανασυγκολλήσεις, τοποθετήσεις αυτομεταμοσχευμάτων, ανακατασκευές πολύπλοκων και σύνθετων ιστικών μοσχευμάτων, άκρων κοιλίας, θώρακα, τελικοτελικές αναστομώσεις αγγείων, φλεβών, αρτηριών, αποκατάσταση τραυματισμένων νεύρων και μεγάλη σειρά μεταφορών δακτύλων από το πόδι στο χέρι.

Με τις επεμβάσεις αυτές επιδιώκεται η βελτίωση του επιπέδου ζωής των ατόμων που, έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και αυξάνονται οι πιθανότητες τους για μελλοντική αποκατάσταση.