Αστυνομικά


Επιχείρηση της Αστυνομίας για ξήλωμα των dream box (video)
Επιχείρηση της Αστυνομίας για ξήλωμα των dream box (video)

Μαύρο έπεσε από το μεσημέρι σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο παράνομα dream box και android box σε Κύπρο, Ελλάδα , Βουλγαρία και  Ολλανδία,  αφού ένα από τα κυκλώματα που κρύβονται πίσω από την υποκλοπή και αναμετάδοση παράνομα τηλεοπτικού σήματος 1200 ευρωπαϊκών καναλιών ,πιάστηκε στα δίκτυα των αρχών.

Στις 4 χώρες στήθηκε ολοήμερη μεγάλη επιχείρηση σε συνεργασία με την Europol, η οποία διεξήχθη μάλιστα ταυτόχρονα. Αποτέλεσμα, η σύλληψη στη χώρα μας 3 προσώπων, 2 από Λεμεσό και 1 από τη Λάρνακα.

«O κεντρικός διακομιστής μέσω του οποίου γινόταν η παροχή των πειρατικών καναλιών εντοπίστηκε στην πόλη Petrich της Βουλγαρίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα μεταδιδόταν από τη βάση ενός server στη Βουλγαρία, το οποίο αναμεταδιδόταν μέσω ενός εικονικού server στην Ολλανδία. Στη συνέχεια γινόταν η ανάλογη διαχείριση σε κάθε χώρα, ανάμεσά τους και η Κύπρος», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Ανάμεσα στα κανάλια που έπεσαν θύμα της απάτης είναι η Cyta Kύπρου και η Nova, και είναι και αυτά που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Την αρχή έκανε η Nova, η οποία ενημέρωσε τις αρχές της Βουλγαρίας, Ελλάδας και Ολλανδίας, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα εγκατέστησαν σε Βουλγαρία και Κύπρο χρυσοφόρο πειρατικό δίκτυο, διαμοιράζοντας παράνομα, συνδρομητικό σήμα της .

Ακολούθησε η Cyta, η οποία κατήγγειλε στις αρχές, παράνομη διανομή τηλεοπτικού προγράμματος αθλητικών διοργανώσεων τα πνευματικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν στη Cytavision.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cyta, κατέχει και άλλα στοιχεία για άλλα κυκλώματα τα οποία αναμένεται να δώσει στην αστυνομία.

Το ξήλωμα του κυκλώματος έπεσε σαν βόμβα και προκάλεσε αναστάτωση αφού χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που είναι συνδρομητές. Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά, και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις, αφού καταζητούνται και άλλα μέλη του συγκεκριμένου παράνομου δικτύου.

«Από τα πελατολόγια των υπόπτων που κατασχέθηκαν υπολογίζεται πως στην Κύπρο οι πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος πλησιάζουν τους χίλιους. Για τους συνδρομητές, σύμφωνα με την αστυνομία δεν πρόκειται να προκύψουν αδικήματα, εντούτοις κάποιοι εξ αυτών θα κληθούν για κατάθεση», τόνισε ο Κ. Αγγελίδης. 

Σημειώνεται ότι για τα παράνομα συνδρομητικά κανάλια, οι πελάτες πλήρωναν συνδρομή περίπου 100 με 150 ευρώ το χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως ενώ η Cyta Κύπρου που έκανε την καταγγελία και πέτυχε το ξήλωμα μεγάλους μέρους του κυκλώματος που αναμεταδίδει παράνομα τηλεοπτικό της πρόγραμμα, και η ίδια  μέσω της συνδρομητικής της πλατφόρμας αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα των κυπριακών τηλεοπτικών σταθμών χωρίς προηγούμενη μεταξύ τους θεσμοθετημένη συμφωνία.


Top News