Παραπολιτικά


Ευνομούμενο κράτος
Ευνομούμενο κράτος

Γύρω στα 170 άτομα της γερμανικής εισαγγελίας και της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε έξι κτήρια της Deutsche Bank στην περιοχή της Φρανκφούρτης όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες στρέφονται εναντίον δυο συνεργατών της τράπεζας και ενδεχομένως άλλων υπευθύνων και βασίζονται στην υποψία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να ιδρύσουν υπεράκτιες εταιρείες (οffshore) σε φορολογικούς παραδείσους και ότι μεταβίβασε σε λογαριασμούς της τράπεζας χρήματα που προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα.  Παρότι η Deutsche Bank διέθετε εξ αρχής ενδείξεις ότι πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη όπως όφειλε. Μέσω εταιρείας που ανήκει στην Deutsche Bank και έχει έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους εξυπηρετούνταν μόνο το έτος 2016 πάνω από 900 πελάτες και ένας όγκος συναλλαγών ύψους 311 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά δεν τα αναδημοσιεύουμε για να τα εμπεδώσουμε, αλλά για να θυμόμαστε πως την επόμενη φορά που οι Γερμανοί θα μας κατηγορήσουν για ανάλογες εξυπνάδες, δεν θα είναι επειδή μας μισούν ή μας ζηλεύουν, αλλά γιατί πρόκειται για ένα ευνομούμενο κράτος.

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια 

Top News