Κύπρος


Φλέβα «χρυσού» τρύπησε το τρυπάνι της ENI στην κυπριακή ΑΟΖ - ΒΙΝΤΕΟ
Φλέβα «χρυσού» τρύπησε το τρυπάνι της ENI στην κυπριακή ΑΟΖ - ΒΙΝΤΕΟ

Της Χριστίνας Μαύρου

Φλέβα χρυσού φαίνεται πως χτύπησε το τρυπάνι της ΕΝΙ στο στόχο Καλυψώ. Η ίδια η ιταλική εταιρεία ανακοινώνει ανακάλυψη στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι ακριβείς ποσότητες φυσικού θα ανακοινωθούν εντός ολίγων εβδομάδων, καθώς λόγω της ιδιομορφίας του κοιτάσματος η εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει σε εκτενή μελέτη των στοιχείων της γεώτρησης. Ωστόσο, η ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας δείχνει ένα ενθαρρυντικό δεδομένο.

Η εταιρεία πάντως θα προχωρήσει και σε επιβεβαιωτική γεώτρηση, όπως έχει εξάλλου δεσμευτεί, με το Saipem 12000 κατευθύνεται πλέον στον επόμενο γεωτρητικό του στόχο, τη Σουπιά. 

Επόμενη εταιρεία που θα βάλει τρυπάνι, αυτή τη φορά στο οικόπεδο 10, η αμερικανική ExxonMobil. Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη καταρτίσει τα πλάνα του, με την πρώτη γεώτρηση να τοποθετείται περί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του TvOne, ο στόχος Δελφίνος βρίσκεται στο μέσο του οικοπέδου 10, το οποίο θεωρείται πολλά υποσχόμενο, ενώ ο δεύτερος ο οποίος έχει ονομαστεί Ανθέα βρίσκεται στο στάδιο του καθορισμού.

Top News