Φωτογράφος αντέστρεψε τους ρόλους στα δύο φύλα σε κλασικές διαφημίσεις και το αποτέλεσμα εκπλήσσει!
Φωτογράφος αντέστρεψε τους ρόλους στα δύο φύλα σε κλασικές διαφημίσεις και το αποτέλεσμα εκπλήσσει!

Η εικόνα της τέλειας γυναίκας στη δεκαετία του ‘50 είναι οικεία σε όλους μας.

Η επιμελής γυναίκα που διατηρεί ένα πεντακάθαρο σπίτι, ετοιμάζει νόστιμα γεύματα για τον εργαζόμενο σύζυγό της, φροντίζει τα παιδιά και όλα αυτά με ένα χαμόγελο φυσικά.

Αυτή είναι η εικόνα που αντανακλάται σε όλες τις διαφημίσεις εκείνης της εποχής.

Εμπνευσμένος από αυτές, ο φωτογράφος από τη Βηρυτό του Λιβάνου, Έλι Ρεζκαλάχ, δημιούργησε ένα πρότζεκτ με τίτλο «Σε ένα παράλληλο σύμπαν», όπου αντέστρεψε τους ρόλους των φύλων που απεικονίζονται σε αυτές τις διαφημίσεις για να αποκαλύψει το παράλογο αυτών των στερεότυπων με χιούμορ.

«Πέρυσι, την Ημέρα των Ευχαριστιών, άκουσα τους θείους μου να μιλάνε για το πώς οι γυναίκες είναι καλύτερες στη μαγειρική, στο μαγείρεμα και στην εκτέλεση των συζυγικών τους καθηκόντων» γράφει ο Ρεζκαλάχ στην ιστοσελίδα του. «Αν και γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι οι άνδρες σαν τους θείους μου και πως δεν σκέφτομαι όλοι έτσι, προς μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι μερικοί εξακολουθούν να το κάνουν, γι’ αυτό φαντάστηκα ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και οι άνδρες παίρνουν μια γεύση από το δικό τους σεξιστικό δηλητήριο».

Πηγή: Φωτογράφος αντέστρεψε τους ρόλους στα δύο φύλα σε κλασικές διαφημίσεις και το αποτέλεσμα εκπλήσσει! [εικόνες] | iefimerida.gr