Υγεία, Κύπρος


Γιατροί μαϊμού - Πως να μην πέσουμε στην παγίδα τους (Video)
Γιατροί μαϊμού - Πως να μην πέσουμε στην παγίδα τους (Video)

«Ο άνδρας  που συνελήφθη χθες, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ειδικός δερματολόγος, προσφέροντας διάφορες θεραπείες αισθητικής ιατρικής, σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες δεν είναι καν ιατρός», ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Βάσος Οικονόμου.

Μιλώντας στους 101,1 fm ο Δρ. Οικονόμου ανέφερε πως «δυστυχώς αυτή η απάτη με τους τσαρλατάνους ιατρούς, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πανάρχαιο. Είναι μεγάλο πρόβλημα που η κοινωνία οφείλει να το αντιμετωπίσει. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενδιαφερόμενοι φορείς για να πατάξουμε στο μέγιστο βαθμό αυτό το φαινόμενο της απάτης των ασθενών».

Ο τσαρλατανισμός, είπε ο Δρ. Οικονόμου μπορεί να παταχθεί εάν γίνει η σωστή ενημέρωση προς τον κόσμο έτσι ώστε να σταλθεί το μήνυμα ότι στην Κύπρο υπάρχουν νόμιμους ιατρούς οι οποίοι σπούδασαν και έχουν διάφορες ειδικότερες.

Σε ερώτηση πώς μπορεί ένας ασθενείς να καταλάβει εάν ένας ιατρός είναι τσαρλατάνος ή όχι ανέφερε πως «ο ασθενής πρέπει να γίνει καχύποπτος και να πάρει τηλέφωνο στον ιατρικό σύλλογο και να ρωτήσει εάν ο τάδε ιατρός είναι εγγεγραμμένος στον ιατρικό σύλλογο και αν όχι να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Ακόμη ένας ασθενής πρέπει να παρατηρεί μέσα στο ιατρείο ή να ζητά από τον συγκεκριμένο, εάν έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος που του δίνεται από τον παγκύπριο ιατρικό σύλλογο».

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και συνήθως οι τσαρλατάνοι κινούνται στον δερματολογικό και πλαστικό χειρουργικό τομέα», τόνισε ο Δρ. Οικονόμου.