Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου είναι Κύπρια! - ΒΙΝΤΕΟ
Η καλύτερη δασκάλα του κόσμου είναι Κύπρια! - ΒΙΝΤΕΟ

Η Κύπρος πλεον μπορεί να νιώσει περήφανη για ακόμη έναν λόγο. Ο λόγος αυτός ακούει στο όνομα Άντρια Ζαφειράκου και είναι η φετινή νικήτρια του τίτλου της καλύτερης δασκάλας του κόσμου. 

Η Ελληνοκύπρια Άντρια Ζαφειράκου κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο χάρη στις 35...γλώσσες που γνωρίζει καθώς και για την πολύτιμη βοήθειά τους απέναντι στα παιδιά με οικονομικά προβλήματα, κάνοντάς τους δωρεάν μαθήματα κατ’οίκον. 

Η κυρία Ζφειράκου μετά τη διάκριση αυτή ξεκίνησε να δέχεται βροχή συγχαρητηρίων από την πολιτική ηγεσία της Κύπρου αλλά και από τη Βρετανική κυβέρνηση για την προσφορά της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Η 39χρονη δασκάλα καλλιτεχνικών και υφασμάτων, με μητέρα από την Αμμόχωστο και πατέρα από την Ελλάδα, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο, κατάφερε να κερδίσει τον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Varkey ξεχωρίζοντας από περίπου 30.000 υποψηφίους δασκάλους από 173 χώρες.

Η Κύπρια δασκάλα ζει και εργάζεται σήμερα στο κοινοτικό γυμνάσιο του Άλπερτον στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Το γυμνάσιο αυτό ανήκει στον Λονδρέζικό δήμο του Μπρεντ που μιλούνται σήμερα 130 διαφορετικές γλώσσες, εκ των οποίων 35 στο σχολείο όπου διδάσκει η Κύπρια δασκάλα.

Ένας από τους λόγους που κέρδισε το διαγωνισμό είναι το γεγονός ότι έχει καταφέρει να μάθει βασικές φράσεις επικοινωνίας με τους μαθητές της σε πολλές από αυτές τις 35 γλώσσες, από χίντι και ταμίλ έως γκουτζαράτι και πορτογαλικά.


Παράλληλα επισκέπτεται μαθητές από φτωχές οικογένειες στα σπίτια τους για να νιώσουν μεγαλύτερο δεσμό με το σχολείο και έχει μάλιστα ξεκινήσει μαθήματα τα σαββατοκύριακα και ώρες της εβδομάδας μετά το σχολείο για τους μαθητές που στο σπίτι τους δεν έχουν το χώρο για να μελετήσουν θέλοντας έτσι να τους κάνει να δεθούν με το σχολείο.

Η ίδια έχει πει ότι στο σχολείο της υπάρχουν πολλά προσφυγόπουλα από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και αλλού, τα οποία οι δάσκαλοι βοηθούν. Ενώ στην τελετή απονομής η ίδια κάλεσε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις τέχνες στα σχολεία.