Κύπρος


H οδύσσεια του νεαρού Ατνάν από τη Συρία – Ήρθε στην Κύπρο ψάχνοντας για την Ιθάκη του ΒΙΝΤΕΟ
H οδύσσεια του νεαρού Ατνάν από τη Συρία – Ήρθε στην Κύπρο ψάχνοντας για την Ιθάκη του ΒΙΝΤΕΟ

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται και το ανθρώπινο δράμα δεν έχει τέλος. Καραβάνια ανθρώπων κάθε ηλικίας φεύγουν από τη ζώνη πυρός ψάχνοντας ένα καλύτερο αύριο και μια ηλιαχτίδα ελπίδας.

Ο Ατνάν είναι ένας  21χρονος νέος από τη Συρία ο οποίος έφυγε από την εμπόλεμη ζώνη και ήρθε στο νησί μας για να βρει τη δική του Ιθάκη.

Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύει  η μάδα « Cyprus AWARE», o νεαρός Ατνάν εξιστορεί τη δική του ιστορία  για το πώς αναγκάστηκε να χωριστεί από την οικογένεια του  όταν έφθασε σε ηλικία στράτευσης.

Το δύσκολο ταξίδι της φυγής ξεκίνησε με προορισμό την Τουρκία. Εκεί ο Ατνάν συνάντησε έναν από τους πολλούς «διακινητές ψυχών», ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα τον μεταφέρει μαζί με άλλους στη Γερμανία.  

Το ταξίδι ελπίδας δεν εκτυλίχθηκε όπως ακριβός το περίμενε ο Ατνάν και εκατοντάδες  άλλοι πρόσφυγες καθώς το πλοιάριο που τους μετέφερε υπέστη ζημιά στα ανοικτά της Κύπρου και έτσι οι πρόσφυγες διασώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους διασωθέντες  επέλεξαν να φύγουν, ο Ατνάν έμεινε στην Κύπρο προσπαθώντας να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο.

Μπορεί ο Ατνάν στην Κύπρο να βρήκε την ηρεμία μακριά από την πόλεμο ωστόσο στο μυαλό του θα είναι πάντα χαραγμένο το δύσκολο ταξίδι και ο πόλεμος.  Top News