Κύπρος


Η πραγματική ιστορία σε ένα φούρνο στην Λευκωσία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πραγματική ιστορία σε ένα φούρνο στην Λευκωσία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου με εκατοντάδες σχόλια κάνει μία ανάρτηση ενός συμπολίτη μας  για το περιστατικό που έζησε σε φούρνο της Λευκωσίας με πρωταγωνιστές μία ταμία σε φούρνο Λευκωσίας και ένα  μη ευκατάστατο πελάτη.

Η ανάρτηση:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

«Σήμερα το απόγευμα έτυχε να περάσω από ένα φούρνο γνωστής εταιρείας με αρτοποιεία στη Λευκωσία. Μπροστά μου στην ουρά στο ταμείο στέκεται ένας νεαρός κύριος (προφανώς όχι εύπορος, κρίνοντας από εμφάνιση και ντύσιμο), ο οποίος αφού πήρε 2 φραντζόλες, 1 γάλα και μία εξάδα αυγά, πλήρωσε και ξεκινά να φύγει. Δεν πρόλαβε να κάνει 5 βήματα προς την έξοδο, ξαφνικά γλυστρά κάπου, χάνει την ισορροπία του πέφτει κάτω και προφανώς η εξάδα με τα αυγά έγινε μία περιποιημένη ομελέτα!

Με εμφανές το βλέμμα της απογοήτευσης ξεκινά να φύγει. Η ταμίας όμως ενώ κτυπά τα δικά μου αντικείμενα, έχει δει την όλη φάση και του φωνάζει να έρθει πίσω. "Έσπασαν;" τον ρωτά. "Φέρτα πίσω και πάρε άλλη εξάδα" του λέει με συμπόνια. Ο κύριος δεν ήταν σίγουρος αν απευθύνεται στον ίδιο ή αν εννοεί αυτό που του λέει η ταμίας και κάνει να προχωρήσει προς την έξοδο για να φύγει. Η ταμίας όμως επιμένει και του ξαναφωνάζει: "Έλα πίσω, δώσε μου τα σπασμένα και πάρε άλλα" του ξαναλέει.

Ο κύριος τελικά επιστρέφει, πάει στο ψυγείο παίρνει μια καινούργια εξάδα και πάει στο ταμείο. Δίνει πίσω τα σπασμένα και κάνει να βγάλει πορτοφόλι για να πληρώσει τη 2η εξάδα. Η ταμίας όμως του κλείνει το μάτι και του λέει να πάει στο καλό. Ο κύριος εμφανώς συγκινημένος της λέει 1000 ευχαριστώ και αποχωρεί με την ευγνωμοσύνη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Το ποσό που "ζημίωσε" ο συγκεκριμένος φούρνος είναι κυριολεκτικά εντελώς αδιάφορο και αμελητέο. Προσωπικά εμένα όμως ως αυτόπτη μάρτυρα με "κέρδισε" με την πραγματικά πολύ αξιέπαινη συμπεριφορά της συγκεκριμένης υπαλλήλου του, η οποία χωρίς να έχει καμία υποχρέωση επέδειξε πολύ υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Δεν ξέρω αν ήταν κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας ή αν είχε σχετικές οδηγίες από τη Διοίκηση, όπως και να χει όμως της αξίζουν πολλά #μπράβο!

 

Υ.Γ. 1: Ο φούρνος ήταν της εταιρείας ….. και βρίσκεται στο Καϊμακλί. 
Υ.Γ. 2: Όχι πως κάνει οποιαδήποτε διαφορά, αλλά ο ευγενέστατος νεαρός κύριος δεν ήταν Κύπριος, αλλά από ασιατική χώρα (Πακιστάν, Ινδία δεν είμαι σίγουρος). 
Υ.Γ. 3: Η δε αξιέπαινη ταμίας επίσης δεν ήταν Κύπρια, αλλά Ελλαδίτισσα».

 

(Σημείωση: Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση από την ανάρτηση αφαιρέσαμε το όνομα του φούρνου)

 

 

Top News