Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 LIVE SHOPPING STAR | 18:10 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ LIVE

Στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ η κριτική Παμπορίδη

Παναγιώτης Χατζηδημητρίου

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι έτοιμη να ακούσει την κριτική και τις απόψεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του πρώην υπουργού Υγείας Γιώργου Παπμπορίδη, όπως και του κάθε μέλους του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, το οποίο έχει συγκληθεί, από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 18:00. Ο κ. Παμπορίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» έθεσε έντονα θέμα ηγεσίας του ΔΗΣΥ, με αφορμή την απώλεια ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογές της 26η Μαΐου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, ανάφερε στην «Αλήθεια», ότι στηΝ προγραμματισμένη συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, θα υπάρξει αρχικά ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και στην συνέχεια θα δοθεί ο λόγος και σε όσα από τα 200 περίπου μέλη του Σώματος θέλουν να εκφράσουν απόψεις, ή και να ασκήσουν κριτική. Ο κ. Δημητρίου μας επεσήμανε ότι, η συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν αναμένεται να εξαντληθεί σε μια συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο προσκαλούνται και όλοι οι πρώην υπουργοί προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ.

Σε επικοινωνία μας χθες με τον κ. Παμπορίδη εξέφρασε πρόθεση να παρευρεθεί στην συνεδρία του διευρυμένου πολιτικού γραφείου του κόμματος και να εκφράσει τις θέσεις του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου έχει δηλώσει ότι το γεγονός ότι στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο, δύνανται να μετέχουν και όλοι οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΔΗΣΥ. Τους θέλουμε όλους εκεί, στο πιο

κατάλληλο βήμα, όπου είναι καλοδεχούμενη η κριτική ως επίσης και η κατάθεση απόψεων. Ο κ. Δημητρίου σημειώνει ότι το κόμμα μπορεί ωφεληθεί από τη σοφία των πολλών, να βελτιωθεί και να προχωρήσει μπροστά, με νέες ιδέες.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΣΥ.

Ο Γιώργος Παμπορίδης μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του κάλεσε τα ιστορικά στελέχη του κόμματος να παρέμβουν στην ιδεολογικοπολιτική αυτή «παρέκκλιση» του ΔΗΣΥ και πρότεινε όπως ο κόσμος αναδείξει νέα ηγεσία. Τέλος ο τέως υπουργός Υγείας κατάγγειλε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «πολέμησε το ΓεΣΥ αγνοώντας επιδεικτικά τη βάση του ΔΗΣΥ». Στη συνέντευξή του ο κ. Παμπορίδης αναφέρει και τα εξής:

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα ο πατριωτισμός που για τους συναγερμικούς είναι ένα υγιές συστατικό μας στοιχείο, να μετατρέπεται σε εθνικιστικό παραλήρημα επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τις κορώνες ενός ακροδεξιού σχήματος. Οι λογικές του ‘όλοι οι καλοί χωράνε’ προδίδουν την ποιότητα για χάριν των αριθμών. Αυτό λοιπόν έχει κόστος ανάμεσα στο παραδοσιακό συναγερμικό ακροατήριο. Γιατί ο μέσος συναγερμικός είναι σκεπτόμενος ψηφοφόρος. Ο Συναγερμός δεν απευθύνθηκε ποτέ στα βασικά ένστικτα του εύκολου λαϊκισμού».

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ.

Ο πρώην υπουργός συνέχισε και χθες τις επικριτικές του μέσω tweet εκφράζοντας παράπονο ότι υπήρξε κινητοποίηση του μηχανισμού του ΔΗΣΥ έτσι ώστε να αποδημήσουν τον ίδιο δημόσια αλλά παράλληλα αναφέρει πως «έπεσαν» και τηλέφωνα σε όσους…τόλμησαν να κάνουν κοινοποίηση τη συνέντευξη του Γιώργου Παμπορίδη. «Βγήκαν παγανιά τα τρολάκια του συστήματος. Κάποιος έγραψε άρθρο για το ότι «δεν υπήρξα ποτέ Συναγερμικός» άλλους τους παίρνουν ήδη τηλέφωνο γιατί έκαναν share τη συνέντευξή μου. Θλιβερές καταστάσεις μικρών ανθρώπων… καμία αμφιβολία πλέον γιατί καταντήσαμε έτσι #Ντροπή». Ο Γ. Παμπορίδης εντούτοις δεν περιορίστηκε μόνο στα δικά του tweets και μεταφέροντας τις κόντρες και στη συζήτησή κάτω από την κοινοποίηση της συνέντευξης με το στέλεχος του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπο Σταυρίδη με αφορμή τις αναφορές Γ. Παμπορίδη για «εθνικιστικό παραλήρημα».

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΣΤΑΥΡΙΔΗ.

Ο κ. Σταυρίδης έγραψε σχόλιο κάτω από τη συνέντευξη στο twitter προκαλώντας την αντίδραση του Γ. Παμπορίδη. «Όσοι συναγωνιστές ισχυρίζονται ότι ο @DISY μετακινήθηκε εθνικιστικά λόγω @AverofCY στρουθοκαμηλίζουν συνειδητά. Είτε από ατολμία είτε από εμπάθεια. Λάθη έγιναν. Έγιναν πολύ περισσότερα ορθά αλλά

δυστυχώς δεν αναδείχθηκαν. Στηρίζω @AverofCY επειδή βλέπει την μεγάλη εικόνα #Cyprus ». Η απάντηση του πρώην υπουργού ήρθε αμέσως με μπόλικο ύφος ειρωνείας: «Στρουθοκάμηλος, εμπαθής και άτολμος λοιπόν… Εσείς φαντάζομαι, τολμηρός, μεγαλόψυχος και Κογιότ. Γελώ για να μην κλαίω με την κατάσταση. Δεν βρέχει! Μας φτύνουν». Ο Χ. Σταυρίδης απάντησε στον Γ. Παμπορίδη αναφέροντας του ότι είναι αστείο να αποδίδει κάποιος στον Αβ. Νεοφύτου ότι είναι εθνικιστής.

«Εγώ δεν αποδίδω κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό κ γνωρίζεις την εκτίμηση που σου έχω. Ούτε κ διεκδικώ κάποιον για εμένα. Εγώ περιορίζομαι στα περί εθνικιστικής στροφής και εξακολουθώ να στηρίζω ότι εάν ισχύει, είναι αστείο να το αποδίδει κάποιος σε @AverofCY. Και ο νοών νοείτο».

LIVE
LIVE

17:49 Κύπρος

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

17:28 Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα: Δείτε βίντεο την ώρα της ισχυρής δόνησης

17:14 Κύπρος

Παρέμβαση της Επίτροπου Ισότητας Φύλων με αφορμή την υπόθεση βιασμού 19χρονης στην Αγία Νάπα

17:08 Αστυνομικά

8ήμερη κράτηση σε 20χρονο για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό

16:38 Πολιτική

Οζερσάι: Αντί για ομοσπονδία οι δύο πλευρές να ιδρύσουν συνεταιρισμό

18:00 Αθλητικά

LIVE: Απόλλων – Εθνικός

16:29 Αστυνομικά

7ήμερη κράτηση στον 57χρονο για τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στον Ύψωνα

16:20 Ελλάδα

Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη

15:48 Κύπρος

Από τον πονοκέφαλο μέχρι δερματικές παθήσεις - Τα βότανα που αντιμετωπίζουν κοινές ασθένειες

15:37 Κύπρος

Έτοιμο να εφαρμόσει τον νέο σχεδιασμό για τη βία στους σχολικούς χώρους το Υπουργείο Παιδείας είπε ο Χαμπιαούρης

14:58 Ελλάδα

Σεισμός 5,1 ταρακούνησε την Αθήνα

17:55 Αθλητικά

Εκεί πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ…

14:43 Αστυνομικά

Αυτά είναι τα τελευταία μηνύματα στο κινητό της 19χρονης με το έναν από τους Ισραηλινούς

14:21 Agora

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 - Η Cyta ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση με δώδεκα ταινίες μικρού μήκους

14:16 Agora

H Samsung Ξεκινά τη Μαζική Παραγωγή της Πρώτης 12Gb LPDDR5 Mobile DRAM για Premium Smartphone

13:44 Αστυνομικά

Δύο χρόνια φυλακή σε 36χρονο για διάρρηξη κτηρίου και κλοπή

13:40 Πολιτική

Συνάντηση μόλις γίνει καλά ο Νίκος Αναστασιάδης, λέει ο Ακιντζί

17:40 Αθλητικά

ΕΙΔΗΣΗ…

13:38 Κύπρος

Τμηματική αποκοπή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου

13:35 Κύπρος

Να παραμείνει ως έχει η νομοθεσία για εκποιήσεις, λέει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας

Όλη η ενημέρωση σε ένα App