Πολιτική


Ιωάννης Καοσουλίδης – Η απογοήτευση, το παρασκήνιο του 2008 και οι άγνωστες πτυχές της ζωής του
Ιωάννης Καοσουλίδης  – Η απογοήτευση, το παρασκήνιο του 2008 και οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Για όλους και για όλα μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από την πολιτική.

Σε συνέντευξη του στο TVONE και στην εκπομπή «VOTE» ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στην απόφαση του να αποχωρήσει από την πολιτική τονίζοντας  όμως ότι θα παραμείνει ενεργός πολίτης ενώ επιβεβαίωσε ότι το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Έκανε λόγο για την μεγάλη του απογοήτευση μετά το κούρεμα του 2013 λέγοντας χαρακτηριστικά «απογοητεύτηκα, αντιλήφθηκα ότι αφήνουμε το λαό εκτεθειμένο για δεύτερη φορά». Ενώ η μεγάλη του χαρά ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ τις χαρακτήρισε αχρείαστες ενώ τόνισε ότι γίνονται όλες οι διπλωματικές ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπή μίλησαν για τον Ιωάννη Κασουλίδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνεργάτες αλλά και η κόρη του.

Επιβεβαίωσε για Χριστοδουλίδη

Μέσα από τη συνέντευξη του στο TVONE o Ιωάννης Κασουλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι μετά την αποχώρηση του το Υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως ένα από τα πολιτικά του παιδιά. Ενώ όπως είπε για τον ίδιο πολιτικός πατέρας ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης.

Η μεγάλη απογοήτευση

Για την μεγάλη του απογοήτευση μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών , η οποία ήταν το κούρεμα του 2013, λέγοντας χαρακτηριστικά «απογοητεύτηκα, αντιλήφθηκα ότι αφήνουμε το λαό εκτεθειμένο για δεύτερη φορά». Κληθείς να σχολιάσει ποια ήταν η πρώτη φορά που αφέθηκε ο λαός εκτεθειμένος ο κ. Κασουλίδης, είπε ότι ήταν πριν από την Τουρκική Εισβολή. Κληθείς να σχολιάσει την καλύτερη του στιγμή στο Υπουργείο ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια στιγμή και όπως είπε υπήρχαν καλές αλλά και δύσκολες στιγμές.  

Οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν

«Πρέπει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν με παραδοχή των θέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών από όλους καθώς μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το Κυπριακό», ανέφερε ο Ιωάννης Κασουλίδης,  τονίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι πως θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Τουρκοκυπρίων για να πάψει η εξάρτηση τους από την Τουρκία. Όσον αφορά το μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι αυτό είναι Τουρκική προπαγάνδα λέγοντας «Δεχόμαστε εγγυήσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του Συμβουλίου Ασφαλείας και δεχόμαστε την παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης για μερικά χρόνια όπως επίσης δεχόμαστε την πολυεθνική αστυνομία».

Θέμα ημερών να εκκινήσει το γεωτρύπανο

Μιλώντας για τις Τουρκικές προκλήσεις οι οποίες κρατούν το Saipem 12000 μακριά από τον στόχο «Σουπιά», ο Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι είναι θέμα ημερών να εκκινήσει το γεωτρύπανόενώ όπως σημείωσε «με ψυχραιμία νηφαλιότητα χωρίς πολλές φανφάρες, θα αφήσουμε χώρο στην ιταλική κυβέρνηση και την ENI για να μπορέσει το συντομότερο δυνατό, το γεωτρύπανο να προχωρήσει από εκεί που είναι καθηλωμένο και να φτάσει στο στόχο σουπιά στο οικόπεδο 3».

Δεν είναι θέμα ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα, αλλά πως θα επιτευχθεί ο στόχος, ξεκαθάρισε  ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Πως χάθηκαν οι εκλογές του 2008

Ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε και στις Προεδρικές Εκλογές του 2008 όπου ήταν υποψήφιος και βρέθηκε στο δεύτερο γύρω μαζί με τον Δημήτρη Χριστόφια και μίλησε για την απόφαση του ΔΗΚΟ για να στηρίξει τελικά τον κ. Χριστόφια αντί τον ίδιο. Όπως είπε κάποιοι παρενέβησαν  λέγοντας ότι ο Τάσος Παπαδόπουλος θα ψήφιζε  Χριστόφια αν το ΔΗΚΟ στήριζε Χριστόφια. Μάλιστα όπως ανέφερε του είχε λεχθεί να κάνει δήλωση στην οποία θα έδειχνε μεταμέλεια στην στήριξη του σχεδίου Ανάν αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε.  

Μίλησαν με τα καλύτερα λόγια

Με τα καλύτερα λόγια μίλησαν για τον Ιωάννη Κασουλίδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και οι συνεργάτες του στο Υπουργείο Εξωτερικών ενώ μιλώντας για τον πατέρα της η θυγατέρα του κ. Κασουλίδη είπε ότι ο πατέρας της φεύγει αλλά δεν θα εξαφανιστεί κάτι το οποίο ανέφερε και ο ίδιος λέγοντας ότι θα είναι ενεργός πολίτης.

Λάτρεις των γλυκών ο κ. Κασουλίδης

Λάτρεις των γλυκών ο Υπουργός Εξωτερικών μάλιστα ο κ. Κασουλίδης ανέβασε ζάχαρο μετά από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φοινικιών σε ταξίδι του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.