Καλή Ζωή


Καλή Χρονιά εαυτέ μου… Της Άννας Μαρίας Χάσικου
Καλή Χρονιά εαυτέ μου… Της Άννας Μαρίας Χάσικου

Γι αυτή τη χρονιά, εύχομαι σε όλο τον κόσμο μονάχα υγεία. Μια δεδομένη, χιλιοειπωμένη, κοινότυπη ευχή, για κάτι το οποίο αποκλίνει κι απέχει κατά πολύ από όσα η λέξη δεδομένο περιγράφει.


Ποτέ μου δεν την ένιωσα όμως τόσο αληθινά, τόσο πολύ δικιά μου ευχή, τόσο πολύ ζητούμενο. Να απουσιάζει τόσο πολύ έντονα.


Σε αυτούς που πονούν έυχομαι να βρίσκουν κάθε μέρα το κουράγιο να συνεχίζουν τον αγώνα τους “ώστε να μπορέσουν μια μέρα να ανέβουν στην κορυφή όχι για να τους δει ο κόσμος αλλα για να δουν αυτοί τον κόσμο” όπως διάβασα κάπου κάποτε και το συγκράτησα γιατι μ’ακούμπησε στις πιο ευαίσθητες χορδές μου. 


Σε αυτούς που κρατούν κακία ή πικρία διαποτίζοντας την ύπαρξη τους τοξίνες εύχομαι να γαληνέψουν. Σε κανέναν δεν αξίζει άλλωστε να παλεύει με δαίμονες κάτι μοναχικά βράδια της πιο έξαλλης των σκέψεών του.


Σ’αυτους που κρίνουν κι επικρίνουν εύχομαι να αφοσιωθούν επιτέλους περισσότερο στην αυτοκριτική και την εκ των έσω ενδοσκόπηση. Αν ο καθένας μας κοίταζε περισσότερο την αυτοβελτίωσή του ο κόσμας μας θα ήταν ομορφότερος σε υπάρξεις και πλουσιότερος σε ανθρώπινα επιτευγματα.


Σε αυτούς που παλεύουν για καλύτερες μέρες -ή έστω λιγες μέρες ακόμα-σε κάτι ψυχρά, σπαστικά νοσοκομεία προσεύχομαι στα θαύματα και στο όνομα της αγάπης που επουλώνει γιατρέυοντας.


Σε αυτά τα πολυαγαπημένα κι ιερά μου πρόσωπα έυχομαι να μην τους εξαντληθεί ποτέ η δύναμη, το πείσμα κι η μαχητικότητα.


Και θα ειμαι εγώ πηγή να μην στερέψουν ποτέ.


Σε αυτούς που σκέφτονται το συμφέρον και την πάρτι τους εύχομαι να κοιτάξουν κάποτε, μια στιγμή εφικτή, λίγο έξω από τον εαυτό τους, να γίνουν πιο άνθρωπινοι και έτσι πιο άνθρωποι.
Και σε σένα φιλαράκι, αχ σε σένα..
Σε σένα Εύχομαι τα καλύτερα! Να σε αγαπάς περοσσότερο, να σε σέβεσαι κομματάκι πιο πολύ, να θυμάσαι τι αξίζεις, από που πέρασες, τις μάχες αλλα και τα τραύματά σου.  Τους λαβυρίνθους που περπάτησες, τα νήματα που ξετύλιξες , τα κύματα που πάλεψες μέχρι να πιάσεις στεριά.  
Για όλα αυτά και για όλα τ’ άλλα που θα ρθούν και θα σε βρούν επιμένων και νικητή. Να σε προσέχεις κάθε ημέρα, κάθε χρόνου. 
Καλή χρονιά  εαυτέ μου!

 

Αννα Μαρία Χάσικου