Πολιτική, Οικονομία


KE: Η αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας διαψεύδει θετικά τις προβλέψεις
KE: Η αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας διαψεύδει θετικά τις προβλέψεις

Επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία για την εξέλιξη του Α.Εγχ.Π. στο πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν με έναν ακόμα τρόπο τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας" αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Πρόδρομος Προδρόμου. 

Όπως αναφέρει ο ρυθμός αύξησης του Ακαθόριστο Εγχώριο προϊόν, σε σταθερές τιμές, που ήταν 4,0% στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, επιβεβαιώνει:

πρώτον, ότι η κυπριακή οικονομία συνεχίζει να διαψεύδει θετικά τις προβλέψεις, αφού η προηγούμενη εκτίμηση για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου ήταν 3,8%.
δεύτερο, ότι η μεγέθυνση της οικονομίας στο σύνολο του 2018 εκτιμάται πλέον τουλάχιστον 4,0% -δηλαδή ψηλότερα από προηγούμενες προβλέψεις.
τρίτο, τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία, αφού πρόκειται για το δεκατοτρίτο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικό ρυθμό ανάπτυξης από τις αρχές του 2015.
Όπως τονίζει ο κ. Προδρόμου "Αυτά τα αποτελέσματα, σε πολιτικό επίπεδο, έρχονται να διαψεύσουν εκείνους που πριν μερικά χρόνια, επικρίνοντας την οικονομική στρατηγική της Κυβέρνησης, προέβλεπαν ότι η οικονομία της χώρας μας θα έμπαινε σε «φαύλο κύκλο ύφεσης»"
 
Και καταλήγει ότι "οι προσπάθειες του κυπριακού λαού που έχουν ως αποτέλεσμα την αναπτυξιακή έφεση που παρουσιάζει η οικονομία δημιουργούν και την υποχρέωση στην Κυβέρνηση να συνεχίσει με αποφάσεις, ενέργειες και πολιτικές της για να επισφραγίσει και να διατηρεί ένα ευρύτερο περιβάλλον σταθερότητας, όπως και για να στηρίζει αλλά και να ενισχύει ακόμα περισσότερο την αναπτυξιακή τάση της οικονομίας μας"