Πολιτική


ΚΕ: Η προσοχή εστιάζεται στο διπλωματικό παρασκήνιο
ΚΕ: Η προσοχή εστιάζεται στο διπλωματικό παρασκήνιο

Το Saipem 12.000 βρίσκεται όμηρος των τουρκικών προκλήσεων εδώ και 4 μέρες με την Κυπριακή Δημοκρατία να προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο για να επιλυθεί το ζήτημα και να πλεύσει το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 3 και στο στόχο «Σουπιά».

Σε δηλώσεις στο TVONE και στην εκπομπή «Πρωινά Νέα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της ΕΕ, ανέφερε ότι η προσοχή εστιάζεται στο διπλωματικό παρασκήνιο σε διάφορα επίπεδα και όχι σε δημόσιες τοποθετήσεις, ο στόχος είναι να φθάσει το γεωτρύπανο στον προορισμό του, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολούθως ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα ως προς αυτές τις ενέργειες, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας την ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών μετά και την αποκάλυψη του Ιωάννη Κασουλίδη στο TVONE o κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι πρέπει πρώτα να αναμένουμε δημόσιες ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.