Αστυνομικά


Κενά ασφαλείας και σοβαρές παραλείψεις στη νομοθεσία για τα Λούνα Παρκ
Κενά ασφαλείας και σοβαρές παραλείψεις στη νομοθεσία για τα Λούνα Παρκ

Κενά και παραλείψεις στο νομοθετικό πλαίσιο προκύπτουν μετά και το φοβερό ατύχημα στο πάρκο "Παλιάτσο" στην Αγία Νάπα.  

Της Έλενας Γεωργίου

Η υφιστάμενη νομοθετική ρύθμιση προνοεί απαραίτητα πιστοποιητικά για την ορθή λειτουργία των μεγάλων παιχνιδότοπων προκειμένου να λειτουργήσουν σε ένα δήμο, ωστόσο, από αυτή, απουσιάζει ειδική ρύθμιση για τους χειριστές των διαφόρων μηχανημάτων. 

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάλεσε τους Δήμους οι οποίοι είναι και οι αρμόδιοι για την έκδοση άδειας λειτουργίας των παιχνιδότοπων, όπως αναθέσουν σε ελεγκτές από εγκεκριμένο και εξειδικευμένο οργανισμό, τον έλεγχο των Λούνα Παρκ, προτού ακόμα δοθεί άδεια λειτουργίας. 

Η άδεια λειτουργίας του εν λόγω πάρκου είχε λήξει μέρες προτού συμβεί το φοβερό συμβάν, με την εταιρεία να συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του, έχοντας προσκομίσει τα απαραίτητα χαρτιά για την επανέκδοσή της στον δήμο Αγίας Νάπας, υποστηρίζοντας πως οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στέφθηκαν με επιτυχία. 

"ΚΛΕΙΔΙ" Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 

Φως στην άκρη του τούνελ προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές, λαμβάνοντας συνεχώς καταθέσεις και τεκμήρια, αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση, αναμένοντας πλέον το πράσινο φως από πλευράς ιατρών για λήψη κατάθεσης από την 45χρονη τραυματία. 

Σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού, εξελίσσεται ομαλά. 

 

Top News