Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 LIVE ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΔΥΟ | 09:00 Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ LIVE

Η κατάσταση με την πανδημία διεθνώς - Χαλάρωση του νόμου για μάσκες από Μπολσονάρου

Χαλάρωσε το νόμο που ψήφισε το Κογκρέσο σχετικά με την χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, Ο Υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκα θεωρεί αμφίβολη επιστροφή της Ρωσίας στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο. Αύξηση σημείωσε ο δείκτης μετάδοσης στην περιφέρεια Βενέτο της Ιταλίας με τους αρμόδιους να δηλώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα. Έλεγχοι και περιπολίες προετοιμάζονται στην Παμπλόνα, της Ισπανίας λόγω ματαίωσης των ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν. Αυστηρά μέτρα θα λάβει η Σαουδική Αραβία για το προσκύνημα στη Μέκκα. Άρση περιορισμών στις μετακινήσεις αποφάσισαν οι αρχές στο Πεκίνο.

 

 

Ο Μπολσονάρου χαλαρώνει τον νόμο για τη χρήση της μάσκας στη Βραζιλία

---------

 

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου χαλάρωσε σήμερα τον νόμο σχετικά με τη χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενάντια στη διασπορά του νέου κορωνοϊού, καθιστώντας την μη υποχρεωτική στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους λατρείας.

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα, ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους επικύρωσε το νομοσχέδιο, που είχε υπερψηφίσει το Κογκρέσο, το πρώτο που αφορά τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο άσκησε βέτο αποκλείοντας σειρά διατάξεων.

 

Μία εξ αυτών προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας «στους χώρους λατρείας ή σε βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις». Όμως, ο ακροδεξιός Πρόεδρος έκρινε το συγκεκριμένο μέτρο αντισυνταγματικό, κάνοντας λόγο για «πιθανή παραβίαση οικιακού ασύλου», δεδομένου ότι συχνά πρόκειται για ιδιωτικές ιδιοκτησίες.

 

Επιπλέον, κατάργησε ένα άρθρο που υποχρεώνει τα εμπορικά καταστήματα και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις να παρέχουν δωρεάν μάσκες στους εργαζόμενούς τους και άλλο ένα που προβλέπει πως οι δημόσιες αρχές πρέπει να διανέμουν μάσκες «στους οικονομικά ασθενείς πληθυσμούς».

 

 

Αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο η Ρωσία

--------------

 

Ο Ρώσος Υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Interfax την εκτίμηση ότι είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου.

 

Στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 6.718 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανήλθαν στις 667.883, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πέθαναν 176 άτομα, ενώ συνολικά από τότε που άρχισε η πανδημία έχουν πεθάνει 9.859 άτομα. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή για την αντιμετώπιση  του κορωνοϊού ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 1,48% του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

 

Ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στη Ρωσία ήταν σήμερα 0,98 και 0,87 στη Μόσχα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS, που βασίστηκαν σε δεδομένα της επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

 

Ο δείκτης μεταδοτικότητας σε όλη τη χώρα δεν υπερβαίνει τη μονάδα (1) από τις 16 Ιουνίου και στη Μόσχα από τις 4 Ιουνίου.

 

Αύξηση δείκτη μετάδοσης στην περιφέρεια Βενέτο, θα ληφθούν μέτρα λένε οι αρμόδιοι

-------

 

Ανεβαίνει στο 1,63 ο δείκτης μετάδοσης στην βορειανατολική περιφέρεια της Ιταλίας Βένετο.

 

«Συμβαίνει αυτό που είχα προαναγγείλει: περάσαμε από χαμηλό, σε υψηλό κίνδυνο», σχολίασε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δείκτης μετάδοσης αυξήθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα, αν και, η συνολική κατάσταση στο Βένετο, παραμένει υπό έλεγχο.

 

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να λάβει αυστηρότερα μέτρα. «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν ότι είναι θετικοί στον ιό, αλλά πηγαίνουν σε γιορτές και σε κηδείες, ενώ αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ και να εισαχθούν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Τζάια.

 

Έλεγχοι και περιπολίες μετά την ματαίωση του φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν

-----------

 

Οι αρχές στην Παμπλόνα της Ισπανίας, που προετοιμάζονταν συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου για το φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν, φέτος αντιθέτως ετοιμάζουν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα συγκεντρωθούν πλήθη πολιτών παρά την ακύρωση των εκδηλώσεων.

 

«Φυσικά, υπάρχουν ανησυχίες. Θα ήμασταν αφελείς να μην ανησυχούμε», είπε ο δήμαρχος Ενρίκε Μάγια σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα Diario de Navarra αυτήν την εβδομάδα.

 

«Όμως, έχω μεγάλη πίστη στους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.

 

Το οκταήμερο φεστιβάλ αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες θεατές από ολόκληρο τον κόσμο που πάνε για να πιουν, να χορέψουν και να τρέξουν στους δρόμους, ενώ τους καταδιώκουν έξι ταύροι.

 

Όμως, τον Απρίλιο, με την επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία εκτός ελέγχου, η πόλη ματαίωσε τις εκδηλώσεις για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

 

Η αστυνομία εγκατέστησε 14 σημεία ελέγχου περιμετρικά των στενών δρόμων της Παλιάς Πόλης. Με τη βοήθεια ηλεκτρονικών πάνελ οι περαστικοί θα προειδοποιούνται εάν οι κεντρικές πλατείες έχουν γεμίσει.

 

Μπαρ και εστιατόρια, τα οποία βασίζονται στο φεστιβάλ για το ένα πέμπτο των ετήσιων εισοδημάτων τους, θα πρέπει να εφαρμόσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ τους έχει απαγορευτεί να βγάλουν επιπλέον τραπέζια στους δρόμους.

 

Ξεπέρασαν τις 200.000 τα κρούσματα στη Σ. Αραβία, αυστηρά μέτρα στο προσκύνημα στη Μέκκα στα τέλη Ιουλίου

---------------

 

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Σαουδική Αραβία ξεπέρασαν σήμερα τις 200.000, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, λίγες εβδομάδες πριν από το χατζ, το μεγάλο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 201.801, καθώς προστέθηκαν από χθες άλλα 4.193. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 1.802 άνθρωποι. Παράλληλα ωστόσο, 140.614 άνθρωποι έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

 

Για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού οι αρχές ανακοίνωσαν πριν από δέκα ημέρες ότι στο προσκύνημα στη Μέκκα, στα τέλη Ιουλίου, θα συμμετάσχουν μόνο 1.000 πιστοί, όλοι τους μόνιμοι κάτοικοι Σαουδικής Αραβίας. Συνήθως, με την ευκαιρία αυτή, η χώρα υποδέχεται εκατομμύρια προσκυνητές από όλον τον κόσμο. Πέρσι υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη Μέκκα.

 

Στο προσκύνημα θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο πιστοί κάτω των 65 ετών που δεν πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Όλοι τους θα υποβληθούν σε εξετάσεις πριν από την άφιξή τους στη Μέκκα και στη συνέχεια, αφού επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα τεθούν σε καραντίνα. Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα εφαρμόζονται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.

 

 

Το Πεκίνο αίρει τους περισσότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις

------

 

Ο δήμος του Πεκίνου, στον οποίο σημειώθηκε στα μέσα Ιουνίου νέα άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα πως αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί εξόδου από την πόλη που είχαν επιβληθεί στους δημότες της, διαβεβαιώνοντας πως σταμάτησε τη διάδοση.

 

Έπειτα από δύο μήνες χωρίς κανένα κρούσμα του κορωνοϊού, κάτι που αποδόθηκε στα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, η πόλη των 21 εκατομμυρίων κατοίκων είδε ξαφνικά τον αριθμό των κρουσμάτων να πολλαπλασιάζεται τον περασμένο μήνα.  Τουλάχιστον 331 άνθρωποι μολύνθηκαν έτσι στην κινεζική πρωτεύουσα.

 

Από τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο καλούσε του κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια έξω από την πόλη και απαιτούσε αρνητικό τεστ Covid-19  για να μπορεί κανείς να φύγει από την πρωτεύουσα.

 

Οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (18:00 ώρα Κύπρου), ανακοίνωσε ο δήμος, ενώ τα νέα κρούσματα της Covid-19 στο Πεκίνο περιορίζονται πλέον σε λίγα ημερησίως.  Θα εξακολουθούν να ισχύουν για τους κατοίκους συνοικιών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

LIVE
LIVE

08:39 Αστυνομικά

Κάποιοι ακόμα δεν έβαλαν μυαλό – Νέες καταγγελίες της αστυνομίας για παραβίαση των διαταγμάτων

08:29 Κύπρος

46 χρόνια από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής

08:03 Υγεία

Ξεπέρασαν τα 21 εκ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

07:56 Κύπρος

Ανησυχία για τις αλυσίδες μετάδοσης – Κρούει τον κώδωνα το Υπουργείο Υγείας

07:40 Ελλάδα

Διπλωματικός «πυρετός»: Οι κινήσεις της Ελλάδας για την τουρκική παραβατικότητα

00:15 Αθλητικά

Απίστευτη Λειψία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

07:37 Κύπρος

Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία – Η πρόγνωση του καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο

07:30 Κύπρος

«Θα κουβαλήσω αυτή την εικόνα όπου και αν πάω» - 15 χρόνια μετά την πτώση της Ήλιος

07:22 Αστυνομικά

Χειροπέδες σε οδηγό που παρέσυρε πεζό στην Πάφο

22:57 Πολιτική

Επιστολή Αναστασιάδη σε Γκουτέρες για Βαρώσια

22:42 Ελλάδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη - Εκκενώθηκαν οικισμοί

00:10 Αθλητικά

Mε Άνταμς και τύχη το 2-1 στο 88’! (vid)

22:27 Lifestyle

Το δημόσιο ξέσπασμα του Σάββα Πούμπουρα για τη μάσκα προστασίας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

22:09 Οικονομία

ΤΖΟΚΕΡ: Δείτε τους τυχερούς αριθμούς για τα 1.2 εκ ευρώ -ΠΙΝΑΚΑΣ

21:43 Αστυνομικά

Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο – Όχημα παρέσυρε πεζό

21:22 Πολιτική

Συνεχίζει την προπαγάνδα ο Ερντογάν: Έκανε ξανά ανάρτηση στα Ελληνικά

21:03 Οικονομία

Ακόμα πιο φθηνό το ρεύμα για τον Αύγουστο – Μέχρι πόσο θα πάνε οι μειώσεις- VIDEO

23:55 Αθλητικά

Ισοφάριση με πέναλτι του Φέλιξ (vid)

20:52 Πολιτική

Παράλληλη πρόκληση με τα Βαρώσια μεθοδεύουν οι Τούρκοι – VIDEO

20:46 Πολιτική

Πρόεδρος: «Έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία δεν σέβεται» - VIDEO

Όλη η ενημέρωση σε ένα App