Κύπρος


ΚΟΤ: Θετικά τα τελευταία αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων για την Κύπρο
ΚΟΤ: Θετικά τα τελευταία αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων για την Κύπρο

Βαρύ αίσθημα ευθύνης, πέραν της όποιας αισιοδοξίας, δημιουργούν τα αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων Μαρτίου 2018, με τα οποία ολοκληρώθηκε επίσημα η χειμερινή περίοδος (Νοέμβριος 2017 –  Μάρτιος 2018) για την τουριστική μας βιομηχανία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΚΟΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουριστικές αφίξεις για την εν λόγω περίοδο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 23.1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τις 613.000. Πρόκειται για την ιστορικά ψηλότερη χειμερινή απόδοση και τέταρτη διαδοχική αύξηση χειμερινής περιόδου, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014, οι αφίξεις της περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε υπερδιπλασιάστηκαν, από περίπου 300.000 σε 613.000 με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε 104%.

«Τα πιο πάνω αποτελέσματα κάθε άλλο παρά πρέπει να μας οδηγήσουν σε χαλάρωση ή εφησυχασμό. Ολόκληρο το τουριστικό οικοδόμημα της Κύπρου, αλλά και ο κάθε φορέας ξεχωριστά, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και με συντονισμένη και σκληρή δουλειά να πετύχουμε βαθύτερη εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης και κουλτούρας, στοχεύοντας στην προσφορά μιας καθ’όλα ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας στον περιηγητή» επισημαίνει ο ΚΟΤ με την ανακοίνωσή του.

«Οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους φορείς, εμπλεκόμενους και μη, αλλά και σε κάθε πολίτη ότι οι επισκέπτες μας αποτελούν πηγή ζωής για την Κύπρο και οξυγόνο για την οικονομία μας. Παράλληλα, θα πρέπει πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας να κτίσουμε το μέλλον της τουριστικής Κύπρου, με κύριους πυλώνες τη νέα στρατηγική τουρισμού, το κανονιστικό πλαίσιο και την τελική απόφαση του κράτους σε σχέση με τη αρχή διακυβέρνησης του τουριστικού τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Top News