Οικονομία


«Κούρεμα δανείου» αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου – Από €131.670 θα πληρώσει €53.000
«Κούρεμα δανείου» αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου – Από €131.670 θα πληρώσει €53.000

Κούρεμα δανείου αποφάσισε, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από αίτηση δανειολήπτριας σε τραπεζικό ίδρυμα, για αναδιάρθρωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Αφερεγγυότητας Έρμο Μιχαηλίδη, το χρέος αφορούσε στεγαστικό Δάνειο σε Ελβετικά Φράγκα για το οποίο η Τράπεζα αξίωνε ποσό €131.670, και πληρωνόταν κανονικά μέχρι το 2013.

Μετά το κούρεμα καταθέσεων, η δανειολήπτρια αντιμετώπισε πρόβλημα στην αποπληρωμή του δανείου, με αποτέλεσμα να ζητήσει αναδιάρθρωση.

Ο Σύμβουλος αφερεγγυότητας, ετοίμασε  Σχέδιο Αποπληρωμής , σύμφωνα με τον Περί Αφερεγγυότητας Φυσικών Προσώπων Νόμο του 2015, το οποίο κοινοποιήθηκε στο τραπεζικό ίδρυμα, το οποίο απέρριψε την πρόταση.

Έτσι η υπόθεση έφθασε στο Δικαστήριο, το οποίο δέχθηκε την πρόταση της δανειολήπτριας, για εξόφληση ποσού €53.000 με μηνιαίες δόσεις €88 για τον πρώτο χρόνο και €216 από τον δεύτερο χρόνο. Το επιτόκιο θα είναι σταθερό 2,00% για όλη την διάρκεια του δανείου.

Παράλληλα, το υπόλοιπο ποσό θα διαγραφεί, εάν στα επόμενα πέντε χρόνια καταβληθούν κανονικά όλες οι δόσεις  του δανείου.

Της Χριστιάνας Γαβριήλ 

 

Top News