Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Κόμμα για τα Ζώα για το καταφύγιο στα Λεύκαρα
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Κόμμα για τα Ζώα για το καταφύγιο στα Λεύκαρα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς, την Βουλή, τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα και τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβουν και να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για αποτελεσματική δράση και ορθές αποφάσεις στο θέμα του καταφυγίου ζώων στα Λεύκαρα με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας "για άθλιες συνθήκες κράτησης".

Το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει σε ανακοίνωση ότι τα περιστατικά είναι πολλά και σχεδόν πάντα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και προσθέτει ότι χρειάζεται πολύς κόπος για να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις κακοποίησης και συχνά αυτές δεν οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

"Ακόμα, λόγω της ύπαρξης της πρόνοιας θανάτωσης των αδέσποτων ζώων από τους Δήμους μετά την πάροδο 15 ημερών φύλαξης, μιας πρόνοιας που παλεύουμε με νύχια και με δόντια να μην  εφαρμόζεται, καταλήγουμε πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι, να επωμίζονται το βάρος της διαφύλαξης και ευζωίας των σκύλων οι Φιλοζωικές Οργανώσεις ή μεμονωμένοι πολίτες. Οι δε Δήμοι και Κοινότητες τις πλείστες φορές κρύβονται πίσω από το παραπέτασμα της οικονομικής δυσπραγίας και αποποιούνται των ευθυνών τους" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, "εξαντλούν τα όρια των αρμοδιοτήτων τους με απλές παρατηρήσεις στους κακοποιούντες και δεν προχωρούν στην επιβολή παραδειγματικών κυρώσεων και στις πλείστες δε των περιπτώσεων, τα κακοποιημένα σκυλιά παραμένουν στα χέρια των κακοποιών τους".