Αστυνομικά, Κύπρος


"Ξήλωσαν" κύκλωμα εξώθησης γυναικών στην πορνεία - Τρεις συλλήψεις στη Λεμεσό
"Ξήλωσαν" κύκλωμα εξώθησης γυναικών στην πορνεία - Τρεις συλλήψεις στη Λεμεσό

Κύκλωμα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία φαίνεται να «ξήλωσε» η Αστυνομία στη Λεμεσό μετά απο γιγαντιαία επιχείρηση που ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες.

Στα πλαίσια της συντονισμένης επιχείρησης που διενήργησαν από κοινού ο ΟΠΕ, το ΤΑΕ Λεμεσού και ειδικός κλάδος του Αρχηγείου Αστυνομίας, έκαναν έφοδο σε τρεις πολυκατοικίες στην περιοχή της Γερμασόγειας που είχαν θέσει προηγουμένως υπο έλεγχο. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν πέντε γυναίκες που χαρακτηρίστηκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

Πρόκειται για 24χρονη από τη Ρουμανία, 33χρονη από τη Μολδαβία, 43χρονη και 40 χρονη από την Ουκρανία και 31χρονη από τη Λευκορωσία. Ερευνήθηκαν συνολικά 14 διαμερίσματα, από τα οποία παραλήφθηκαν εκατοντάδες τεκμήρια. Ενδεικτικά, εντοπίστηκε συνολικά το ποσό των 1640 ευρώ, διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την πορνεία, πιστωτικές κάρτες, αριθμός κινητών τηλεφώνων και μικροποσότητες ναρκωτικών. Κατα τις έρευνες συνελήφθησαν δύο Ελλαδίτες και μία Μολδαβή

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, "τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώσαμε μια συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη του φαινομένου της πορνείας, της μαστροπείας και συναφών αδικημάτων".

"Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν δυο άνδρες ηλικίας 52 και 60 ετών καθώς και μια γυναίκα 36 ετών, ως ύποπτοι για τη διάπραξη των αδικημάτων της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της μαστροπείας, της εμπορίας προσώπων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων καθώς και αδικήματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες."

Οι 3 ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου το οποίο διέταξε την 8ήμερη προσωποκράτηση τους. Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων συνεχίζουν τις έρευνες. 

 

 

 

Top News