Οικονομία


Κώστας Κωνσταντίνου: Δεν πήρα δάνειο 2.5 εκατομμύρια – Με τετραπλάσιες εξασφαλίσεις ο δανεισμός μου
Κώστας Κωνσταντίνου: Δεν πήρα δάνειο 2.5 εκατομμύρια – Με τετραπλάσιες εξασφαλίσεις ο δανεισμός μου

Την  έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Κώστα Κωνσταντίνου προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma του ονόματος του σε σχέση ,με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Μιλώντας στο Omegalive ο κ. Κωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν έκανε οτιδήποτε παράνομο, ούτε έτυχε οποιασδήποτε διάκρισης σε σχέση με τα δάνεια του ιδίου και της οικογένειας του, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως οι εγγυήσεις που έβαλε για τα συγκεκριμένα δάνεια είναι τετραπλάσιες της αξίας των δανείων.

Διαβάστε επίσης: Ε. Χαραλαμπίδου: «Ζω ένα εφιαλτικό ντεζα-βου» - Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητούμε για ΠΕΠ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου στην ιστοσελίδα μας:

«Πριν χρόνια έλαβα ένα δάνειο των 190 χιλιάδων λιρών (πριν το ευρώ).  Το ίδιο έκανε και η σύζυγος μου καθώς και τα τρία ενήλικα παιδιά μου. Και τα πέντε δάνεια είχαν  και έχουν επαρκέστατες εξασφαλίσεις.  Μέχρι το 2011  τα δάνεια πληρώνονταν κανονικά.  Από το 2011  και μετά,   όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας λόγω της κρίσης αδυνατούσα να πληρώσω τη δόση.

Διαβάστε επίσης: «Μποναμάδες» και σε ΜΜΕ την ώρα που ο Συνεργατισμός βρισκόταν στον αναπνευστήρα

Δεν είχα και δεν έχω πρόθεση να μην αποπληρώσω το δάνειο. 

Το 2017 έγινε αναδιάρθρωση με την Συνεργατική και για τα πέντε δάνεια μαζί, το ύψος των οποίων ήταν 1.8 εκ  ευρώ. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μου αναγνωρίστηκε ένα ποσό 300 χιλιάδων ως υπερχρεώσεις και μου επισημάνθηκε ότι  για αυτό το ποσό θα γινόταν αποκοπή με την πλήρη εξόφληση του δανείου».

Θα το ξεπληρώσω…

Ξεκάθαρος ήταν ο κ.  Κωνσταντίνου σε σχέση και με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα:

« Η πρόθεση μου είναι  το συντομότερο δυνατό να πληρώσω το ποσό. Δεν υπήρξε εύνοια και διάκριση. Ούτε παρέμβαση από εμένα ή την οικογένειά μου» επισήμανε για να προχωρήσει και ένα βήμα πάρα πέρα μιλώντας για παραπληροφόρηση:

«Σε καμία περίπτωση δεν πήρα δάνειο 2.5 εκατομμυρίων όπως λένε. Είναι απαράδεκτο την στιγμή που όπως οι ίδιοι παραδέχονται όλα έγιναν νομότυπα να αφήνουν αιχμές χωρίς καν να διερευνήσουν τι έγινε», κατέληξε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.