Πολιτική


Κυβερνητική πηγή: Υπάρχει συνεχής διαβούλευση για το θέμα διορισμού απεσταλμένου ΓΓ ΟΗΕ
Κυβερνητική πηγή: Υπάρχει συνεχής διαβούλευση για το θέμα διορισμού απεσταλμένου ΓΓ ΟΗΕ

Υπάρχει συνεχής διαβούλευση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, σε σχέση με το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ που να έχει επαφές με τους ηγέτες και τους άλλους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, προσθέτοντας πως κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απλά έδωσαν το μήνυμα ότι θα καλωσόριζαν μια τέτοια αποστολή.

Ερωτηθείσα αν η ε/κ πλευρά έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο διορισμού της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στη θέση αυτή, η ίδια πηγή απάντησε αρνητικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση μεταξύ των δυο ηγετών έγινε λόγος και για άλλα θέματα, πέραν του θέματος των οδοφραγμάτων, τα οποία είναι υπό συζήτηση στις δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές, αλλά υπό τη μορφή αξιολόγησης και χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Σε σχέση με τα θέματα αυτά, ανέφερε πως είναι πολλά που βρίσκονται υπό υλοποίηση στις Τεχνικές Επιτροπές για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, παιδείας, υγείας, περιβάλλοντος κλπ.

Στο μεταξύ ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα τύχει ενημέρωσης από την Ειδική Αντιπρόσωπό του στην Κύπρο για τα διαμειφθέντα στο χθεσινοβραδινό δείπνο, το οποίο φιλοξένησε στην οικία της. `Οπως πληροφορήθηκε πάντως το ΚΥΠΕ επί του παρόντος δεν υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι της κ. Σπέχαρ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Top News