Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ | 14:00 ΑΙΧΜΕΣ LIVE

Έρχονται χιόνια και βροχές…εξπρές – Τι θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα

Σφήνα ύφεσης και χαμηλό στην επιφάνεια θα φέρουν πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές του νησιού και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως το Σάββατο, αναφέρει στη τελευταία ενημέρωση του το Kitasweather. Ταυτόχρονα, αναμένεται, όπως επισημαίνει,  ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

Η αυξημένη νεφοκάλυψη που παρατηρείται σήμερα στην περιοχή μας θα κινηθεί προοδευτικά ανατολικά/βορειοανατολικά και σταδιακά από απόψε, ο καιρός αναμένεται να καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος.

Aπό το βράδυ της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο, οι πιθανότητες για βροχές αυξάνονται, καθώς την περιοχή μας θα επηρεάζει σφήνα υφέσης και χαμηλό στην επιφάνεια όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, συνοδεία αδύναμου ψυχρού μετώπου. Από αυτή την διαταραχή, δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο καθώς οι βροχές που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού, θα είναι πρόσκαιρες και στις πλείστες περιοχές θα κυμανθούν κάτω από 5-10 χιλιοστά. Επίσης, κάποιες περιοχές πολύ πιθανόν να μην επηρεαστούν και καθόλου, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Τα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, όπου πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν και ελαφριές χιονοστρώσεις.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Από την Κυριακή, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός επιστρέφει καθώς σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να εγκαθίσταται στην περιοχή μας, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν σταδιακή αισθητή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα ομίχλη. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές και μέσες νεφώσεις, αλλά σύντομα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σε βορειοανατολικά τμήματα του εσωτερικού αλλά και σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά, κατά το πρώτο μισό της ημέρας συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά στο δυτικό μισό του νησιού. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονοπτώση, με ελαφριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, για να στραφούν το απόγευμα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, πιθανόν να παρατηρούνται λίγες μεμονωμένες βροχές αρχικά κυρίως στα βόρεια/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού, αλλά ο καιρός σύντομα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα 1450 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, χωρίς να αποκλείονται κάποιες ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοστρώσεις από τα 1500 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ μετά τα μεσάνυχτα, θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

LIVE
LIVE

12:43 Κύπρος

Μία πτήση αναχωρεί σήμερα από το αεροδρόμιο Λάρνακας

12:30 Κύπρος

Διενεργούμε τα περισσότερα τεστ κορωνοϊού παγκοσμίως κατ΄αναλογία πληθυσμού

12:27 Κόσμος

Πανδημία: Μεγάλος ο κίνδυνος από την ασφυξία των συστημάτων υγείας-Νέες κατεθυντήριες από ΠΟΥ

12:22 Κύπρος

Αγανακτισμένος ο Φαίδωνος με τους δημότες που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού

12:17 Κύπρος

Αναστολή δόσεων και τόκων από Τράπεζα Κύπρου-Αυτή είναι η διαδικασία

12:35 Αθλητικά

«Αυτό έμαθα στην Ανόρθωση και την ΑΕΛ»

12:12 Κύπρος

Με 9 γιατρούς και 15 νοσηλευτές ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Αναφοράς

12:04 Κύπρος

Καραγιάννης: Ξεχάστε το Πάσχα – Πότε αναμένεται η κορύφωση στην Κύπρο

11:45 Κύπρος

Μόνο τηλεφωνικώς με τους δικούς τους, εμείς είμαστε η οικογένειά τους - Διευθύντρια νοσοκομείου αναφοράς

11:42 Ελλάδα

Συναγερμός στην Πλατεία Συντάγματος-Εντοπίστηκε οβίδα-Αποκλείστηκε η περιοχή

11:38 Κύπρος

Λίστα γιατρών για εξυπηρέτηση Κυπρίων στο εξωτερικό ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ

12:25 Αθλητικά

Μέσι: Επέλεξε τα 15 μεγαλύτερα ταλέντα

11:33 Κόσμος

Ακήδευτους τους θάβουν πλέον στην Ισπανία

11:32 Κύπρος

Ένιωσα πως έχανα τη μάχη  για τη ζωή – Ο δ/ντης της πνευμονολογικής Πάφου περιγράφει τις μέρες νοσηλείας με κορωνοϊό  

11:30 Κύπρος

Ταρίφα 150 ευρώ για τεστ αίματος των 30-Σοβαρές καταγγελίες για κάποια κλινικά εργαστήρια

11:25 Κύπρος

Στους 28 συνολικά οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς

11:22 Κόσμος

Για πρώτη φορά από το 1349 κλείνει ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα

12:20 Αθλητικά

Έλυσε το συμβόλαιο του Νούρι ο Άγιαξ!

11:20 Αστυνομικά

Έτσι θα ελέγχουν τα σπίτια οι αστυνομικοί - Έχει τρόπους αλλά δεν τους λέει η Αστυνομία

10:57 Κόσμος

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν απαντήσεις για τον COVID-19

Όλη η ενημέρωση σε ένα App