Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 LIVE ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ | 17:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ . . . LIVE

Έτοιμο να εφαρμόσει τον νέο σχεδιασμό για τη βία στους σχολικούς χώρους το Υπουργείο Παιδείας είπε ο Χαμπιαούρης

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας, της παραβατικότητας και της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς συμπεριφοράς στους σχολικούς χώρος συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ο πολιτικός του προϊστάμενος Κώστας Χαμπιαούρης αφού ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης για τις προσπάθειες και το σχεδιασμό αναβάθμισης του θεσμού της ομάδας άμεσης παρέμβασης, του παρατηρητηρίου για τη βία και της επιτροπής υγείας και πολιτότητας που είναι έτοιμος προς εφαρμογή.
 
Θεωρώ ότι υπήρξε μία ενδελεχής ενημέρωση συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων άκουσαν με προσοχή όλα όσα αναφέραμε, του δείξαμε τη μελέτη που έγινε για το θέμα, τον σχεδιασμό με βάση τον οποίο είμαστε πανέτοιμοι από τον Σεπτέμβρη και δεν θεωρώ πως με τους νέους σχεδιασμούς μειώνεται η μέχρι τώρα προσφορά του οποιουδήποτε.
 
Περαιτέρω ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «τιμούμε και σεβόμαστε την προσφορά όλων όσοι έχουν συνεισφέρει στην ομάδα άμεσης παρέμβασης». Ταυτόχρονα ανέφερε πως «αυτό που θα πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη είναι ότι ο κάθε θεσμός πρέπει να αξιολογείται και εκεί που πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις να γίνονται».
 
Κληθείς να σχολιάσει τις παραιτήσεις μελών της ομάδας, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, σημειώνοντας ότι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας προχωρούν κανονικά και είναι έτοιμο από τώρα να εφαρμόσει τον νέο σχεδιασμό.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε πως η γραμματεία της οργάνωσης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας για τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες σε ό,τι αφορά την ομάδα άμεσης παρέμβασης και την προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για αναβάθμιση του θεσμού αυτού.
 
Ο κ. Χατζησάββας είπε πως ο θεσμός της ομάδας άμεσης παρέμβασης για την ΟΕΛΜΕΚ είναι πάρα πολύ σημαντικός και πετυχημένος θεσμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών και κρουσμάτων βίας ή /και παραβατικών συμπεριφορών σε βάρος μαθητών ή/ και εκπαιδευτικών.
 
Συνεχίζοντας ανέφερε πως η διαχρονική θέση της οργάνωσης, η οποία τονίσθηκε εκ νέου στον Υπουργό Παιδείας είναι πως επιβάλλεται η αναβάθμιση της ομάδας ποιοτικά και ποσοτικά έτσι ώστε οι διαδικασίες για επίλυση, των εντός των σχολικών μονάδων προβλημάτων να είναι αποτελεσματικές και άμεσες.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με τα στοιχεία για τη βία εντός των σχολικών χώρων, ο κ. Χατζησάββας είπε πως είναι καταγεγραμμένα στο παρατηρητήριο για τη βία και τις διευθύνσεις των σχολείων.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε πως η εκτίμηση που έχει η οργάνωση είναι ότι τα κρούσματα βίας παρουσιάζουν αυξητική τάση. Πρόσθεσε πως υπάρχουν κρούσματα βίας χαμηλού βαθμού και άλλα ψηλότερου βαθμού, λέγοντας πως η θέση της οργάνωσης είναι πως τα κρούσματα αυτά πρέπει να παταχθούν αφού σχολεία και εκπαιδευτικοί έχουν άμεση απαίτηση να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας για να είναι πιο αποδοτικοί αλλά και για να αισθάνονται τα παιδιά περισσότερη ασφάλεια εντός του σχολικού χώρου.
 
Κληθείς να αναφερθεί στην ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ για τις μεταθέσεις που αποφάσισε η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο κ. Χατζησάββας είπε πως οι μεταθέσεις δεν ικανοποιούν ως προς την τήρηση της νομοθεσίας που πρέπει να διέπει τις μεταθέσεις και η οργάνωση έχει εκδώσει την ανακοίνωση με στόχο να αποφεύγονται τέτοιου είδους μεταθέσεις που ενδεχομένως να προκαλούν.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους έγιναν οι μεταθέσεις, ο κ. Χατζησάββας παρέπεμψε στις ΕΕΥ. Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως δεν τέθηκε το θέμα των μεταθέσεων στον Υπουργό Παιδείας.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου είπε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσης εκπαίδευσης έτυχαν λεπτομερούς ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο για ριζική αναβάθμιση και αναδόμηση του θεσμού της ομάδας άμεσης παρέμβασης.

Παρόλο που δηλώνουμε ότι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα είναι πολύ σημαντική και την τιμούμε ιδιαιτέρως, πρέπει να σημειώσουμε πως το θέμα της παραβατικότητας στα σχολεία είναι τεράστιο και η όποια προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση μας βρίσκει σύμφωνους και τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, συμπλήρωσε.

LIVE
LIVE

16:00 Αστυνομικά

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πελαθούσα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Λάρα

15:55 Πολιτική

Για κατάφορη αντίφαση με τον εαυτό τους, κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

15:22 Αστυνομικά

Εκτός ελέγχου πυρκαγιές στη Λάρα και Πελαθούσα – Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος»

14:57 Αστυνομικά

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Λάρα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

14:42 Αστυνομικά

Βαριά καμπάνα για 27χρονο που κυνηγούσε σε απαγορευμένη περιοχή στην Πάφο

15:50 Αθλητικά

Sold out το Ελλάδα – Σερβία

14:16 Αστυνομικά

Υπό τετραήμερη κράτηση 33χρονος για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

14:08 Αστυνομικά

Μακραίνει η μαύρη λίστα του θανάτου στους δρόμους – 25 νεκροί για το 2019

13:34 Κόσμος

Τέσσερις νεκροί από επίθεση ασθενούς σε ψυχιατρική κλινική στο Βουκουρέστι

13:10 Κόσμος

Τρομακτικά τα σενάρια ενός άτακτου Brexit – Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις

12:55 Αστυνομικά

Έργο εμπρηστών η φωτιά σε όχημα στην Πάφο

14:45 Αθλητικά

«Happy» ο Λέντλι και περιμένει

12:50 Αστυνομικά

Υπό πενθήμερη κράτηση ο 60χρονος που τραυμάτισε με μαχαίρι το γείτονα του

11:44 Πολιτική

Ολοι οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι με την ηγεσία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, διαμηνύει ο Εκπρόσωπος

10:33 Αστυνομικά

Φωτιά σε όχημα εν κινήσει κινητοποίησε την πυροσβεστική

10:08 Αστυνομικά

Η Αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί δύο γυναίκες για υπόθεση κλοπής από κατάστημα στη Λάρνακα

09:35 Κόσμος

Αμεση σύγκληση του Κοινοβουλίου για Brexit ζητούν από τον Τζόνσον περισσότεροι από εκατό βουλευτές

14:30 Αθλητικά

Δύο φιλικά, 31 διαφορετικές πεντάδες!

09:12 Αστυνομικά

Αναστάτωση στο Καζίνο της Αγίας Νάπας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα – Αποδείχθηκε φάρσα

09:05 Κόσμος

Αιματοβαμμένος γάμος στην Καμπούλ – Δεκάδες νεκροί από επίθεση καμικάζι

Όλη η ενημέρωση σε ένα App