Σάββατο 30 Μαΐου 2020 LIVE ΓΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ | 03:30 ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ LIVE

Αγανακτισμένος ο Φαίδωνος με τους δημότες που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμού

Δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου μιλούν στο ΚΥΠΕ για την συμμόρφωση ή μη των δημοτών τους.  

“Η  υπομονή μας και η ανοχή μας έχει εξαντληθεί”, διαμήνυσε ο Δήμαρχος Πάφου  αναφερόμενος στην συμμόρφωση των δημοτών με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως οφείλουν  τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας να αξιολογήσουν τα μέτρα που έλαβαν προκειμένου να διαφανεί εάν αποδίδουν ή όχι .


Επιπρόσθετα ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η Ομάδα Υποστήριξης και Επιτήρησης που έχει συστήσει ο Δήμος Πάφου  για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού , με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την επίβλεψη της συμμόρφωσής τους με τα διατάγματα που εκδίδονται από τον Υπουργό Υγείας στην κρίσιμη αυτή περίοδο συνεχίζει το έργο της εντατικά. 

Έστειλε επίσης το μήνυμα στους δημότες ότι η προστασία της υγείας των πολιτών είναι ευθύνη όλων μας και δεν μπορεί να τίθεται σε πρόσθετο κίνδυνο από την ανεύθυνη και αλόγιστη συμπεριφορά οποιουδήποτε, συμπλήρωσε .

"Γεροσκήπου"

Στην εκτίμηση ότι οι δημότες της Γεροσκήπου αρχίζουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, προέβη ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ο κόσμος άρχισε να συμμορφώνεται  σημειώνοντας πως μέσα  στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δήμος Γεροσκήπου ενεργοποίησε τους «Παρατηρητές της Γειτονιάς» για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Ενώ συνέχισε τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει  κάποιες καταγγελίες και από τους παρατηρητές της γειτονιάς που προχώρησαν στους ελέγχους χτες το βράδυ δεν καταγγέλθηκε κανείς. 

Την προσπάθεια σημείωσε, συνδράμει και η τροχονομία του Δ. Γεροσκήπου. Οι οδηγίες είπε ο κ. Παυλίδης που στάλθηκαν στον Δήμο είναι να διενεργούνται έλεγχοι και στις κατοικίες , ώστε να μην γίνονται αλληλοεπισκέψεις. Επεσήμανε δε, πως στις κατοικημένες περιοχές δεν κινείται κανείς ενώ στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου έχουν απαγορευτεί η διακίνηση. 

“Π. Χρυσοχούς”

O Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι δημότες της Πόλης Χρυσοχούς συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως ο κόσμος στην Π. Χρυσοχούς είναι λιγότερος και για αυτό, ίσως, όπως εκτίμησε, δεν δημιουργούνται τα προβλήματα που παρατηρούνται σε άλλες πόλεις.  Αναφέρθηκε ωστόσο σε πρόβλημα  συνωστισμού που παρατηρήθηκε έξω από συγκεκριμένη τράπεζα στην Π. Χρυσοχούς.

Πρόσθεσε ωστόσο πως η ομάδα επιτήρησης που έχει συστήσει ο Δήμος και  αποτελείται από τον ίδιο, τον αντιδήμαρχο και δύο δημοτικούς συμβούλους , συνέβαλε στην αποσυμφόρηση της κατάστασης δίδοντας αριθμούς στους πελάτες της τράπεζας σε μια προσπάθεια να τηρηθούν οι μεταξύ τους αποστάσεις. 

“Πέγεια”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε πως η ομάδα που έχει συσταθεί στην Πέγεια και που αποτελείται από μέλη της τροχονομικής υπηρεσίας του Δήμου και δύο υπαλλήλων του Δήμου , συνεχίζουν εντατικές περιπολίες για να συμβάλουν στην τήρηση της τάξης.

Ο κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως οι δημότες της Πέγειας,  έχουν συμμορφωθεί και πως δεν παρατηρούνται ούτε πλανοδιοπώλες στον Δήμο του, ούτε συγκεντρώσεις στις πλατείες, και στους δημόσιους χώρους, αλλά ούτε και στο παραλιακό μέτωπο του Δ. Πέγειας.

Πηγή ΚΥΠΕ

LIVE
LIVE

22:51 Υγεία

Εννέα τροφές γεμάτες μελατονίνη που νικούν την αϋπνία

22:32 Κόσμος

Προκλητικό σόου Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και φιέστα εντός της Αγίας Σοφίας

22:15 Κόσμος

Ισραήλ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα μετά το άνοιγμα των σχολείων

21:56 Αστυνομικά

Οι καμπάνες που θα επιβάλλονται στους οδηγούς μετά την αύξηση των προστίμων

21:20 Κύπρος

Αυτές είναι οι υπηρεσίες που παίρνουν αναστολή από το ΓΕΣΥ

23:40 Αθλητικά

Η επιστολή Αλαφούζου στον Δώνη, στάληκε με τον οδηγό του!

21:13 Κόσμος

Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που τον σκότωσε

20:47 Κύπρος

Πρόεδρος στο OMEGA: Υπάρχουν κενά και αδυναμίες αλλά θα τα καταφέρουμε και με το ΓΕΣΥ

20:27 Πολιτική

Καταπέλτης στο OMEGA για Γεν. Ελεγκτή ο Αναστασιάδης –«Δε θα γίνει Κυβερνήτης»

20:14 Πολιτική

Νίκος Αναστασιάδης: Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση πού λάβαμε για τον κορωνοϊό

20:04 Ελλάδα

5 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

23:35 Αθλητικά

Διπλό με Χάβερτς και 3η θέση!

19:40 Κόσμος

Πάνω από 38 χιλιάδες οι νεκροί από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο

19:03 Κύπρος

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στα Κατεχόμενα

18:35 Οικονομία

Σε πόσες οικογένειες καταβλήθηκε το επίδομα τέκνου

18:31 Lifestyle

Αλλαγές στο πρόγραμμα του OMEGA

18:14 Κύπρος

Στα 942 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID 19 στις ελεύθερες περιοχές

23:30 Αθλητικά

Ο Αλαφούζος «διώχνει» τον Δώνη!

18:03 Αστυνομικά

Το DNA θα δείξει την ταυτότητα του πτώματος στη Λεμεσό – Tι εξετάζουν οι αρχές

17:28 Κύπρος

EKTAKTO: Ένα σήμερα το κρούσμα από πού προέκυψε

Όλη η ενημέρωση σε ένα App