«Ασθενείς κοιμούνται σε καναπέδες» – Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσ. Αθαλάσσας

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών προχωρεί σε στάση εργασίας λόγω της υπερπληρότητας και της υποστελέχωσης του νοσηλευτηρίου. Το χθεσινό περιστατικό στο οποίο ασθενείς υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν σε καναπέδες οδήγησε τους νοσηλευτές σε δίωρη στάση εργασίας. H απεργία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 12 μ. – 2 μ.μ.

Δείτε την ανακοίνωση:

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εξαγγέλλει σήμερα δίωρη στάση εργασίας των μελών της στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας μεταξύ των ωρών 12 μ. – 2 μ.μ. εξαιτίας της υπερπληρότητας και της υποστελέχωσης του νοσηλευτηρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η σημερινή στάση πραγματοποιείται μετά το ψεσινό περιστατικό στο οποίο ασθενείς υποχρεώθηκαν να κοιμηθούν σε καναπέδες γιατί δεν υπήρχαν κλίνες».

Η συντεχνία καταδικάζει αυτές τις ενέργειες οι οποίες «πλήττουν τον επαγγελματισμό του νοσηλευτικού προσωπικού και εκθέτουν σε κινδύνους τους ασθενείς». «Δεν είναι δυνατό να ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις σε μια χώρα που διαλαλεί ότι είναι ευρωπαϊκή και διακηρύττει ότι προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία θα μελετήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει την κορύφωση των μέτρων.


LIVE: SHOPPING STAR
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 05:30 ΕΙΚΟΝΕΣ