Αρμόδιοι για Γρίπη των πτηνών: «Δεν εμπνέει ανησυχία για το κοινό»

Δεν εμπνέει ανησυχία το γεγονός ότι πτηνά σε δύο ιδιωτικές συλλογές στο Παραλίμνι, έχουν προσβληθεί από την γρίπη των πτηνών, ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής των Κτηνιατρικών υπηρεσιών Γιάννος Ιωάννου.
Ο κύριος Ιωάννου ανέφερε οτι ότι αυτά τα πτηνά δεν καταλήγουν στην εμπορία και στην κατανάλωση.
Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικά μέρα, σημειώνοντας ότι αύριο θα τα πτηνά θα θανατωθούν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
Ο κύριος Ιωάννου είπε επίσης ότι θα γίνει η ενδεδειγμένη επιδημιολογική έρευνα σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την περιοχή εντοπισμού της μόλυνσης, προσθέτοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι ιατρικές υπηρεσίες.
Διευκρίνισε παράλληλα ότι η γρίπη των πτηνών δεν είναι εύκολο να μεταδοθεί στον ανθρωπο, αλλά όπως ανέφερε για παν ενδεχόμενο λαμβάνονται μέτρα.
Επίσης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο λοιμοξιολόγος Λίνος Χατζηχάννας είπε ότι δεν εμπνέει ανησυχία για το κοινό ο εντοπισμός της γρίπης των πτηνών, αφού δεν μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο.
Σημείωσε ότι κινδυνεύουν περισσότερο τα άτομα που φροντίζουν τα πτηνά.