Πώς απαντά η Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου στις κατηγορίες για απόπειρα νοθείας των αποτελεσμάτων στις εκλογές

Η Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κύπρου σε ανακοίνωση της απαντά στις κατηγορίες της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών για προσπάθεια νοθείας των αποτελεσμάτων στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Διαβάστε επίσης: Προοδευτική: Καταγγέλλει Πρωτοπορία για απόπειρα νοθείας των αποτελεσμάτων στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου
Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:
Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, για να δώσουμε λύσεις με ουσιαστικές προτάσεις, ώστε να μην προσθέτουμε στη συζήτηση με μοναδικό σκοπό την πόλωση.
Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΠΑΝ ολοκληρώθηκαν και όλες οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά. Τα όποια λάθη ή/και παραλείψεις παρατηρήθηκαν στη διαδικασία της καταμέτρησης, η Εφορευτική Επιτροπή μέσα από συζήτηση έδωσε την λύση και η διαδικασία προχώρησε απρόσκοπτα. Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει πλήρως τις επιλογές των φοιτητριών/τών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Θα θέλαμε όμως να τοποθετηθούμε στις αναφορές των υπόλοιπων παρατάξεων.
Εξ’ όσων είναι θεσμικώς γνωστόν, η επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας, καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση της ΦΕΠΑΝ μέσω ψηφοφορίας, με εντολή τη διεξαγωγή των εκλογών και κατανομή των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΠΑΝ.
Ως εκ τούτου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης της παράταξής μας στη Γενική Συνέλευση, από τις/τους συμφοιτήτριες/τές μας, η Εφορευτική Επιτροπή ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις Φοιτητικές Εκλογές. Η εφορευτική επιτροπή για την ορθή προετοιμασία των εκλογών, ακολουθώντας τις θεσμικές διαδικασίες, βάσει του καταστατικού της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου μας, πραγματοποιώντας συνεδρίες λαμβάνει αποφάσεις.
Η σύσταση της εφορευτικής επιτροπής και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι οι ίδιες που ακολουθούνται τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια, που και υιοθετείται η πρόταση της ΦΠΚ Πρωτοπορία στη Γενική Συνέλευση. Για ακόμη μια χρονιά οι εκλογές της ΦΕΠΑΝ, διεξήχθησαν στη βάση προτύπων των πολιτειακών εκλογών.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην Εφορευτική Επιτροπή και όσες/όσους συνείσφεραν για να διεξαχθούν οι εκλογές, από οποιαδήποτέ παράταξη και αν προέρχονται.
Δεν θα μπορούσαμε να μη δώσουμε έμφαση στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, όπου έγιναν αναφορές από άλλες παρατάξεις αλλά και να ξεκαθαρίσουμε ότι μοναδικός γνώμονας της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν, είναι και θα είναι το αδιάβλητο των εκλογών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, και μη θέλοντας να μπούμε σε στείρο διάλογο και ανταλλαγή ανακοινώσεων, θέλουμε να ενημερώσουμε ολόκληρη τη φοιτητική κοινότητα ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν έτυχε διαφορετικής αντιμετώπισης. Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει απόλυτα την πρόθεση των συμφοιτητριών/των μας να στηρίζουν τη φοιτητική παράταξη της επιλογής τους.
Ευχαριστούμε όλες και όλους τις συμφοιτήτριες και συμφοιτητές μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα και στηρίζοντας τη φοιτητική παράταξη της επιλογής τους.
Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία μέσα από την καθημερινή μας παρουσία στο Πανεπιστήμιο και στην Πολιτεία, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο όλων των διαδικασιών για το καλό της φοιτητικής κοινότητας, μέσα από τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες μας.
Επ’ αυτού για την εξάλειψη οποιασδήποτε καχυποψίας προς τη διαδικασία των εκλογών, προτείνουμε, μετά τον καταρτισμό της ΦΕΠΑΝ να αποσταλεί επίσημη επιστολή προς το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου μας για να εξετάσουμε τρόπους συνεργασίας ή ακόμη και συμμετοχής κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στις Φοιτητικές Εκλογές. Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρότασή μας θα ψηφιστεί και από τις υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ της ΦΕΠΑΝ.
Κλείνοντας, καταδικάζουμε τις αντιδημοκρατικές, βίαιες συμπεριφορές που έλαβαν χώρα, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, όποτε υπήρχαν διαφωνίες. Το γεγονός να εισβάλλουν στο χώρο μη εξουσιοδοτημένα άτομα και εκτός Πανεπιστημίου μας με σκοπό την τρομοκρατία, είναι ανεπίτρεπτο.
Δεν ανεχόμαστε να επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές, καθώς η εφορευτική επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργά, υπό το καθεστώς φόβου και απειλών.