Κύπρος


Λ. Λοΐζου: Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης του παιδικού καρκίνου
Λ. Λοΐζου: Ο μητρικός θηλασμός είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης του παιδικού καρκίνου

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καρκίνων στα παιδιά και οι θεραπείες που ακολουθούνται είναι πιο απαιτητικές. 

Καλεσμένος στο TVONE και στην εκπομπή "Ενημέρωση Τώρα" ο Διευθυντής της Παιδογκολογικής κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Λοΐζος Λοΐζου, μίλησε για τον παιδικό καρκίνο και σημείωσε πως παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις στην επιστήμη. 

"Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου, έχω δει τη διαφορά που υπάρχει σήμερα στην επιστήμη σε σχέση με πριν 20 χρόνια", σημείωσε ο κ. Λοΐζου. 

Ο κ. Λοΐζου αναφέρθηκε στον μητικό θηλασμό σημειώνοντας πως ο μητρικός θηλασμός, τους πρώτους έξι μήνες ζωής ενός εμβρύου είναι σημαντικό μέτρο πρόληψης του παιδικού καρκίνου. 

"Συστήνουμε ένθερμα το μητρικό θυλασμό, καθώς βοηθά σημαντικά στην πρόληψη της λευχαιμίας. Άλλο ένα μέτρο πρόληψης του παιδικού καρκίνου είναι η σωστή διατροφή και αυτό πρέπει να γίνεται από την παιδική ηλικία ενός παιδιού. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τον παιδικό καρκίνο που θα προσβάλει το παιδί. Ωστόσο δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να έχουν μια σωστή αντίληψη τι είναι σωστή διατροφή και με αυτό τον τρόπο θα μειώνονται και τα περιστατικά παιδικού καρκίνου".

Τα συμπτώματα του παιδικού καρκίνου..

Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, κάποια γενικού τύπου συμπτώματα, όπως ο πυρετός, η ανορεξία, η απώλεια βάρους, η κόπωση κινούν την υποψία σε μια μητέρα για να καταλάβει πως το παιδί της δεν είναι καλά.

"Όταν αντιληφθούν ένα κουβάρι το οποίο μεγαλώνει, οι πόνοι που ξυπνάνε το παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε μεγαλύτερα παιδιά, πάντα ανησυχούν τους γονείς και επισκέπτονται το ιατρό τους. Τα παιδιά παραπέμπονται έγκαιρα και δεν παρουσιάζεται καθυστέρηση στη διάγνωση". 

Συνέδριο στο Προεδρικό Μέγαρο..

Παράλληλα, στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τον παιδικό καρκίνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του παιδικού καρκίνου. Στο συνέδριο θα γίνει μια ανασκόπηση της χρονιάς, με στόχο να βελτιωθεί η ιατρική παροχή στα παιδιά. 

Top News