Καλή Ζωή, Υγεία


Λεύκανση δοντιών - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν το αποφασίσετε!
Λεύκανση δοντιών - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν το αποφασίσετε!

«Η ομορφιά είναι  δύναμη. Και ένα χαμόγελο, το ξίφος της» λέει ένα απόφθεγμα. Συζητώντας τόσο με τους ασθενείς μου όσο και με τον κόσμο έξω, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το πιο πάνω ρητό. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι το άλφα και το ωμέγα, για να σου φτιάξει κάποιος την διάθεση ή ακόμα και την μέρα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που σχεδόν όλοι οι ασθενείς μου από την πρώτη κιόλας επίσκεψη με ρωτάνε «γιατρέ, τι μπορώ να κάνω για να γίνουν τα δόντια μου λευκότερα και να φαίνονται όμορφα όταν χαμογελάω;». Οι λύσεις που μπορώ να τους προσφέρω είναι αμέτρητες. Παρ’όλα αυτά, στο εν λόγω άρθρο θα αναλύσω μία από αυτές, την Λεύκανση.

- Τι είναι η λεύκανση:

Λεύκανση είναι μια ασφαλής αισθητική οδοντιατρική θεραπεία, που κάνει τα δόντια του ασθενή λευκότερα. Δουλεύει μόνο στα φυσικά δόντια και είναι 100% ασφαλής κάτω από την επίβλεψη ενός σωστά καταρτισμένου οδοντίατρου.

- Η διαδικασία της λεύκανσης:

Προηγείται η φωτογράφιση των δοντίων του ασθενή, πριν από τη λεύκανση. Ακολούθως, στο εξειδικευμένο χρωματολόγιο που υπάρχει στο οδοντιατρείο μου και σε συνεργασία πάντοτε με τον ασθενή, βρίσκουμε τον χρωματικό τόνο των δοντιών του. Ακολουθεί η αφαίρεση της οδοντικής πλάκας των δοντιών αλλά και η  απομόνωση των ούλων και των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Έπειτα, προστίθεται  λευκαντικό gel στα δόντια που φαίνονται όταν χαμογελάει ο ασθενής. Τοποθετείται, λοιπόν, το λευκαντικό gel για περίπου 3 δεκάλεπτα και υπολογίζω η κάθε θεραπεία να διαρκέσει γύρω στα 60 λεπτά.

- Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής για να διατηρήσει το λευκό του χαμόγελο:

Όπως αρεσκόμαστε να λέμε στον κλάδο της οδοντιατρικής, ο ασθενής πρέπει να έχει μια ‘λευκή διατροφή’ χωρίς την χρήση προϊόντων όπως καπνός, καφές, τσάι, κόκκινο κρασί και άλλα σκούρα χρωματισμένα τρόφιμα και ποτά, για χρονική περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες. Επιπρόσθετα, να μην γίνεται χρήση χρωματισμένων οδοντόκρεμων και στοματικών διαλυμάτων.

Καθοριστικός παράγοντας ως προς το πόσο λευκά θα γίνουν τα δόντια κάθε ασθενή, είναι επίσης και η λάμπα λεύκανσης και τα gel που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε οδοντίατρος. Προσωπικά, στο οδοντιατρείο μου χρησιμοποιώ την κορυφαία λάμπα λεύκανσης των τελευταίων 8 χρόνων, σύμφωνα με το DENTAL ADVISOR, όπως επίσης και τα κορυφαία λευκαντικά gel, αφού οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα δεν έχει χώρο στο επάγγελμα μου.

Η διάρκεια της λεύκανσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αφενός από τις συνήθειες του κάθε ασθενή (όπως εξηγήθηκαν πιο πάνω) και αφετέρου από το αν είναι τυπικός στα οδοντιατρικά check-ups κάθε εξάμηνο. Στο ιατρείο μου, σε κάθε check-up φροντίζω να έχω και μια ανανέωση της λεύκανσης με κάποιες δίκες μου τεχνικές. Σε γενικές όμως γραμμές, η λεύκανση διαρκεί 2-4 χρόνια.

Δρ. Ανδρέας Θρασυβούλου - 25103686

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ

 

Top News