Κύπρος


Μαθητής έβαλε φωτιά σε καθηγήτρια και καθηγητής πήρε τον βούρδουλα
Μαθητής έβαλε φωτιά σε καθηγήτρια και καθηγητής πήρε τον βούρδουλα

Του Σταύρου Αντωνίου

Για τη βία στα σχολεία ενημερώθηκαν σήμερα από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή από τον καθηγητή του στην Πάφο.

Όπως δήλωσε στο tvonenews.com.cy ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα της βίας στα σχολεία. «Ζητήσαμε», είπε, «από το αρμόδιο Υπουργείο στατιστικά στοιχεία διότι δεν υπάρχουν». 

Ενώ ανέφερε ότι η Επιτροπή Παιδείας εξετάζει κατά πόσον υπάρχει μηχανισμός σε επίπεδο σχολείου ή υπουργείου που να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων και να δίνει λύσεις.

Εξέφρασε μάλιστα ανησυχία για το γεγονός ότι οι υφιστάμενοι μηχανισμοί από τη μια είναι αναποτελεσματικοί και από την άλλη την παρατηρείται αύξηση των περιστατικών βίας στα σχολεία. Και δήλωσε ότι τα σχολεία πρέπει να ετοιμάσουν σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Μαθητής επιχείρησε να κάψει καθηγήτρια

Εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της Επιτροπής Παιδείας περιστατικό με μαθητή που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και οποίος επιχείρησε να βάλει φωτιά στην καθηγήτρια και τους συμμαθητές του.