Πολιτική


Με δική του εξάδα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές ο Καρογιάν  - Τα πρώτα ονόματα…
Με δική του εξάδα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές ο Καρογιάν  - Τα πρώτα ονόματα…

Με πλήρες ψηφοδέλτιο θα κατέλθει στις προσεχείς ευρωεκλογές  η νεοσυσταθείσα Δημοκρατική παράταξη του πρώην προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.

Το σύνθημά για την μάχη των Ευρωεκλογών έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ σε συγκέντρωση στην Μέσα Γειτονιά, κατά την οποία δεν έκρυψε το γεγονός  πως πρόθεση του κόμματος είναι να δώσει αυτόνομα την μάχη των εκλογών.

Η τυπική επικύρωση της καθόδου αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες οπόταν και θα συνέλθει η Διοικούσα Επιτροπή της ΔΗ.ΠΑ.

 Τα πρώτα ονόματα…

Λίγο πριν της εξαγγελία καθόδου στις Ευρωεκλογές ακούγονται και τα πρώτα ονόματα που θα συνθέτουν το ψηφοδέλτιο.

Ήδη προσεγγίστηκε για να είναι υποψήφιος ο Γιάννος Λακοτρύπης, αδελφός του Υπουργού Ενέργειας και εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΔΗΠΑ,  ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πάρει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις.

Έντονα ακούγεται επίσης και το όνομα του πρώην ΔΗΚΟικού, νομικού Μαρίνου Κλεάνθους.

Το στοίχημα του Εθνικού Συμβουλίου

Για την ηγεσία της ΔΗ.ΠΑ οι ευρωεκλογές πέραν από την πρωτιά σε εκλογική μάχη φαίνεται να έχουν και ένα δεύτερο στοίχημα που αν κερδηθεί θα επιτρέψει στο κόμμα να έχει πιο ουσιαστική επιρροή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.  Όπως αναφέρουν ηγετικά στελέχη της ΔΗΠΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι διατεθειμένος να συζητήσει μαζί τους συμμετοχή του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο, εάν λάβουν αξιοπρεπές ποσοστό, έστω και αν δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Διαβάστε επίσης: 

Εκτός ψηφοδελτίου ΔΗΚΟ ο Τρυφωνίδης λόγω Θεοχάρους