Κύπρος


Με όγκο στον εγκέφαλο το ένα παιδί και το άλλο με αυτισμό - Χρειάζονται τη βοήθεια μας
Με όγκο στον εγκέφαλο το ένα παιδί και το άλλο με αυτισμό - Χρειάζονται τη βοήθεια μας

Μια θλιβερή οικογενειακή ιστορία, ήρθε στα γραφεία του TVONEnews και αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση ζητώντας τη συμπαράσταση των αναγνωστών μας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. 

Της Νατάσας Ευριπίδου

Πρόκειται για πενταμελή οικογένεια που ζει με πολλές δυσκολίες καθημερινά αλλά, δεν τα βάζουν κάτω. Οι γονείς με περηφάνια συνεχίζουν να ζουν με το κεφάλι ψηλά, με πίστη προσευχή και ελπίδα. 

Οι γονείς των τριών παιδιών, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση που βεβαίως δεν ήθελαν να βρεθούν, αλλά αναγκάστηκαν και αναγκάζονται μέσω εμάς, να ζητήσουν επιπλέον οικονομική βοήθεια.  Μάλιστα, δεν τολμούσαν να ζητήσουν βοήθεια από κανέναν, αλλά ανέλαβαν δράση οι καθηγητές του ενός από τα τρία παιδιά το οποίο αναγκάζεται να εργάζεται τα απογεύματα για να βοηθά την οικογένεια του. 

Το δεύτερο αγόρι της οικογένειας, βρίσκεται στη Γερμανία καθώς έχει υποβληθεί σε εγχείρηση όγκου στον εγκέφαλο και παραμένει εκεί για την αποθεραπεία του η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. 

Μαζί του, βρίσκεται και ο πατέρας του, καθώς η μητέρα του έμεινε πίσω για να μεριμνά για το άλλο, το τρίτο τους παιδί το οποίο έχει αυτισμό. 

Έδρασε άμεσα το Υπ.Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το Υπουργείο Εργασίας έδρασε άμεσα μόλις η οικογένεια απευθύνθηκε για οικονομική βοήθεια. Όπως πληροφορούμαστε εγκρίθηκε άμεσα το ΕΕΕ και με αναδρομική ισχύ ενώ πριν από λίγες ημέρες η ίδια η Υπουργός, ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και συντήρησης του πατέρα και του παιδιού του που βρίσκονται στη Γερμανία .  

Ανέλαβε δράση το σχολείο.

Το λιθαράκι τους στην όλη κατάσταση, θέλησαν να βάλουν οι καθηγητές του μεγαλύτερου αδελφού. Ήδη, οι συμμαθητές του, διοργάνωσαν ενδοσχολικό έρανο και μάζεψαν ένα μικρό ποσό €230 όπως επίσης ο Καθηγητικός Σύλλογος, το ποσό των €1000 που όπως διαπιστώνει κανείς είναι ανεπαρκή ποσό για τις αυξημένες ανάγκες της οικογένειας.

Μπορούμε να βοηθήσουμε 

Ωστόσο η οικογένεια, εξασφάλισε άδεια για τη διενέργεια εράνου από τις 27/10/17- 27/02/18.  Παρακάτω θα δείτε και το λογαριασμό iban για στήριξη της οικογένειας. 


eranos1-AVDZO.JPG
iban.JPG

Top News