Πολιτική


Με παροιμίες επικρίνει τον Αναστασιάδη ο Μπαρίς Μπουρτζιού
Με παροιμίες επικρίνει τον Αναστασιάδη ο Μπαρίς Μπουρτζιού

Θέλει να ανακατεύουμε ένα άδειο καζάνι, ανέφερε ο Μπαρίς Μπουρτζιού για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι ο Ε/κ ηγέτης συμπεριφέρεται αντίθετα από το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στο ιδιωτικό κανάλι Αντά και σχολιάζοντας το Κυπριακό είπε ότι η κ. Λουτ ήρθε για να δει εάν υπάρχει ελπίδα ή όχι στο Κυπριακό. «Η συνείδησή μας είναι ήσυχη σε αυτό το θέμα. Εμείς παραμένουμε πιστοί σε όλα τα έγγραφα, τις συμφωνίες. Ο κ. Αναστασιάδης συμπεριφέρεται αντίθετα από όλες τις συγκλίσεις που περιλαμβάνονται στο έγγραφο της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Τα υλικά είναι γνωστά, ωστόσο ο Αναστασιάδης τα αφήνει και θέλει να τραβάει κουπί άδικα. Δηλαδή, θα κάνουμε ένα φαγητό από κοινού, τα υλικά είναι εκεί, αλλά θέλει να ανακατέψουμε ένα άδειο καζάνι».
 
Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη είπε ότι υπάρχουν συμφωνίες που έγιναν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως και σημεία κατανόησης. «Τώρα με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο κάνει πίσω; Μπορεί να είναι ατολμία, μπορεί να είναι και λόγω διαφωνιών στην εσωτερική πολιτική. Μπορεί οι ομοσπονδίες να έχουν γι’ αυτούς (τους Ε/κ) κάποιες διαφορετικές, αλλά το πιο βασικό σημείο είναι η πολιτική ισότητα. Και το πιο κοντινό παράδειγμα αυτού είναι η ΕΕ».
 
Τι καταπληκτική αντίφαση είναι αυτή, συνέχισε ο κ. Μπουρτζιού λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνεχίσει «κατά το κέφι του» στην ΕΕ και μετά «θα ρωτήσει σε ποιο σύστημα τάχα μου υπάρχει πολιτική ισότητα. Λέει ότι εδώ και 45 χρόνια εμείς είμαστε που εμποδίζουμε την λύση. Δηλαδή, θέλει να πει ότι το Κυπριακό άρχισε μετά το 1974. Ντροπή, τι άποψη είναι αυτή;»
 
Στην τ/κ πλευρά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να σώσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ο κ. Μπουρτζιού εννοώντας όσους επικρίνουν την πολιτική Ακιντζί. Λέγεται, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, ότι δεν υπάρχουν οι παράμετροι των ΗΕ πια, τέλειωσε η ομοσπονδία, να θέσουμε νέες ιδέες, κάποιοι αναφέρονται και σε δύο χωριστά κράτη.
 
Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, δημιούργησε το δικό της «κράτος» το 1975 με στόχο την ομοσπονδία, και μετά ανακήρυξαν την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.
 
Η ομοσπονδία, κατά τον Μπαρίς Μπουρτζιού, είναι ένα τ/κ επιχείρημα. Πρόσθεσε δε ότι στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 υπάρχουν οι υπογραφές των Έρογλου και Αναστασιάδη, οι οποίοι και οι δύο τώρα συμπεριφέρονται αντίθετα από τις υπογραφές τους. «Τι είδους ηγεσία είναι αυτή; Υπογράψατε ένα έγγραφο που δεν πιστεύατε;».
 
«Στην πραγματικότητα ευχαριστούμε τους κυρίους Έρογλου και Αναστασιάδη που υπέγραψαν αυτό το έγγραφο. Ο Αναστασιάδης το μετάνιωσε, θέλει να υποχωρήσει. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε, επειδή έχουμε κερδίσει πολλά μέχρι σήμερα και δεν θα αφήσουμε αυτά που έχουμε κερδίσει».
 

Top News