​ Μετά το Γκρανς Μοντανά τι γίνεται;

Εδώ και τόσα χρόνια ασχολούμαστε ως κοινωνία αλλά και ως πολιτική ηγεσία για τα διάφορα ..plans…τα οποία είτε έρχονται μπροστά μας ως πολιτικές προτάσεις για επίλυση του κυπριακού ζητήματος είτε αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να σκεφτόμαστε να σχεδιάσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις   -και που δεν σχεδιάσαμε ποτέ για να είμαστε και ειλικρινείς- είτε να ακούμε την άλλη πλευρά να μιλά για τα …plans A και τα plans B!!!!

‘Ηρθε λοιπόν ο Σουλτάνος της Άγκυρας ο Ερντογάν εφέντημ και δήλωσε με στόμφο και αυτοπεποίθηση  ότι υπάρχει από μέρους της Τουρκίας plan b και plan c μετά την αποτυχία του Γκρανς Μοντανά!

Και διερωτάται κάποιος….

Ποιό ήταν το plan a του Ερντογάν Εφέντημ για την Κύπρο ,ποια στρατηγική είχε για να το εφαρμόσει ,και τι σχέση είχε με το plan a της ελληνοκυπριακής πλευράς ή ακόμα και της υπό μετεξέλιξης Κυπριακής Δημοκρατίας….

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας….

Ο Ερντογάν και η Τουρκία γενικότερα ,είχαν  μόνο ένα και μοναδικό σχέδιο επίλυσης του κυπριακού θέματος…

Να είναι κυρίαρχοι στο βόρειο κατεχόμενο μέρος του νησιού και να ελέγχουν ταυτόχρονα και το νότιο τμήμα της Κύπρου!

Είναι λοιπόν θέμα επίτευξης του στόχου μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας για να φτάσουν με τα διάφορα plans στο τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα!

Ακόμα και αν η δική μας πλευρά υποχωρούσε παντελώς και τους έλεγε ότι δέχεται ως λύση του κυπριακού  αυτά που ζητά η Τουρκία ,τότε πάλι δεν θα συναινούσε γιατί θα άνοιγε και άλλο η όρεξη της διεκδικώντας ακόμα και άλλα!

Έχουμε απομακρυνθεί λένε κάποιοι από τη λύση του κυπριακού, και διερωτόμαστε πότε είμαστε κοντά σε λύση του κυπριακού…

Όταν αποδεχόμαστε τον παράνομο χρήστη των ελληνοκυπριακών περιουσιών ως νόμιμο ή όταν αποδεχόμαστε την εκ περιτροπής προεδρία!

Πότε η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου είδε και ξεκαθάρισε στο μυαλό της τον στόχο…

Επανένωση , απελευθέρωση ,ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο, φωνές με τη πιθανότητα να παραμείνει αριθμός  Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών και  επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και μετά τη λύση…..σκοινιά που πρέπει να ενώσουμε εκεί που τα κόψαμε εμείς ..κατά την άποψη κάποιων ελληνοκυπρίων που επιζητούν την όποια λύση !!

Αυτές είναι οι κατά καιρούς επιδιώξεις μας..

Φτάνουμε στο σημείο να ακούμε το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μιλά για  νότιους και βόρειους…και να εύχεται καλή συνέχεια..

Που πήγαν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούν όλη την Κύπρο ..

Οι αρχές του, οι διακηρύξεις του ,η χάρτα για τα δικαιώματα των λαών..

Πρότεινε ως λύση στο περιουσιακό την μετατροπή του παράνομου χρήστη σε νόμιμο ιδιοκτήτη!!

Άραγε η Τουρκία με όλα αυτά που επιδιώκει φανερά πιά, μετά την αποτυχημένη διάσκεψη διερωτάται κάποιος αν ισχύουν όλες αυτές οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου που έγιναν κατά καιρούς…

Πως προχωρούμε άραγε ..

Οι τουρκοκύπριοι τι επιζητούν άραγε,μια λύση σε μια μετεξελιγμένη Κυπριακή Δημοκρατία σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας ή μια λύση με κηδεμόνα μια Τουρκία που απέχει κατά πολύ από το διεθνές δίκαιο …

Εμείς τι θέλουμε …ποια είναι τα όρια μας. .που και πως σταματούμε να υποχωρούμε κατά καιρούς ..

Ποιος είναι ο πραγματικός μας στόχος επιτέλους!!!!