Κύπρος


Ν. Κληρίδης στο OMEGAlive: Φτάσαμε σε κάποια όρια και έπρεπε να τεθεί ένας φραγμός 
Ν. Κληρίδης στο OMEGAlive: Φτάσαμε σε κάποια όρια και έπρεπε να τεθεί ένας φραγμός 

Τη θέση ότι "φθάσαμε σε κάποια όρια και έπρεπε να μπει ένας φραγμός" στο θέμα της διαφάνειας στις δικαστικές διαδικασίες, εξέφρασε μιλώντας στο OMEGAlive ο δικηγόρος και αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα, Νίκος Κληρίδης στη σκιά της κατάθεσης της επιστολής του ενώπιον του δικηγορικού συλλόγου σε σχέση και με τις καταγγελίες του για συγγενική σχέση δικηγόρων με δικαστές του Ανωτάτου.

-Σας είχε ζητηθεί να δώσετε εξηγήσεις σε σχέση με όλα όσα είχατε καταγγείλει. Πως θα προχωρήσει η υπόθεση;

Έχω θέσει όλα όσα είχα αναφέρει ότι θα τεκμηριώσω. Τα έχω ήδη θέσει και είναι πλήρως εμπεριστατωμένα. Θα ήθελα να τονίζω ότι το κύριο θέμα που τίθεται στην επιστολή μου είναι ότι δεν κατηγορώ το δικαστικό σώμα, ούτε για ατασθαλίες ούτε για οτιδήποτε. Αυτό που λέω είναι ότι η διαφάνεια είναι απαραίτητη σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες. Το θέμα της διαφάνειας δεν πρέπει να μένει στα λόγια αλλά να φαίνεται και στην πράξη και το θέτω εμπεριστατωμένα.

-Πώς αναμένετε να προχωρήσει η υπόθεση; 

Δεν γνωρίζω. Σαν ένας δικηγόρος που ασκεί τη δικηγορία για σειρά δεκαετιών, πιστεύω είχα καθήκον να θέσω αυτά τα θέματα προς προβληματισμό, κυρίως το θέμα της διαφάνειας. Σίγουρα θα προβληματίσουν τα όσα αναφέρω και σίγουρα θα μπουν πιο αυστηροί κανονισμοί που αφορούν το θέμα της διαφάνεια σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες.

-Η υπόθεση άρχισε από ένα σχόλιο σας στο facebook...

Είναι αλήθεια, ξεκίνησε από αυτό το σχόλιο, το οποίο προέκυπτε από μια αντίδραση σε κάποιους εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς για τον τρόπο που προχωρούν οι δικαστικές διαδικασίες στην Κύπρο και ποιος φέρει την ευθύνη. Αυτό το θέμα πήρε διαστάσεις, όμως νομίζω ότι φτάσαμε σε κάποια όρια σε ό,τι αφορά το θέμα της διαφάνειας και σίγουρα έπρεπε να τεθεί ένας φραγμός και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Του Θανάση Αθανασίου