Αθλητικά


Ντέρμπι ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ - Ανάλυση του Απόλλων - Ανόρθωση
Ντέρμπι ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ - Ανάλυση του Απόλλων - Ανόρθωση

Μεγάλο παιγνίδι και ντέρμπι αποδείξεων στο Τσιρειο Στάδιο. Η ισοπαλία δεν βολεύει καμιά από τις δυο ομάδες. Για το τακτικό προφίλ του μεγάλου και σημαντικού παιγνιδιού μιλήσαμε με τον προπονητή αναλυτή Δημήτρη Δημητρίου.

Απόλλωνας

Μετά τις δυο ισοπαλίες με ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα  ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τη Τετάρτη τη Πάφο με σκορ 2-0. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα για το παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση αφού τα δυο προηγούμενα αποτελέσματα είχαν θεωρηθεί αποτυχίες.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι η ομάδα παίζει πολύ κάλο ποδόσφαιρο και ότι έχει αρκετές επιλογές. Σφριγηλή στην άμυνα και με αρκετή δημιουργικότητα και πλουραλισμό σκοραρίσματος στην επίθεση. Μειονέκτημα η απουσία του Σακέτι ο οποίος με το πάθος και τα τρεξίματα του στον άξονα προσδίδει μεγάλη δυναμική στην Ομάδα.

Ανόρθωση

Η ομάδα της Ανόρθωσης προέρχεται από ένα νικηφόρο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η ομάδα βρίσκεται στη κορυφή και έχει αποκτήσει μια πολύ σημαντική δυναμική.

Με πλεονέκτημα τη πολύ σκληρή Αμυντική γραμμή άλλα και το δημιουργικό και παραγωγικό κέντρο της ομάδας  και έχοντας ανεβασμένη τη ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη με ανατροπή πάνω στην ΑΕΚ η ομάδα της Αμμοχώστου θα προσπαθήσει να φύγει με το τρίποντο από τη Λεμεσό

Η πολύ σφριγηλή και οργανωμένη αμυντική γραμμή της Ανόρθωσης θα έχει να αντιμετωπίσει την εντυπωσιακή μεσοεπιθετικη γραμμή του Απόλλωνα η οποία σε κάθε παιχνίδι φτιάχνει πολύ μεγάλο αριθμό τελικών φάσεων.

Είναι παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες  επιδιώκουν την ανάπτυξη από τα άκρα, είτε με τα  συνηθισμένα overlapping είτε με τα underlapping. Aρα αναμένουμε να δούμε αρκετές μονομαχίες σε αυτούς τους χώρους και πως θα αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτές τις θέσεις τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά. 

Επίσης, χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων το πάθος και η δύναμη που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές τους μέσα στο γήπεδο. Ως εκ τούτου πρέπει να αναμένουμε και αρκετές δυνατές προσωπικές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Δημήτρης Δημητρίου

Προπονητής αναλυτής / Κάτοχος UEFA Pro

Top News