Κυριακή 5 Απριλίου 2020 LIVE ΕΛΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑ | 00:40 ΕΛΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑ LIVE

O αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και η Απουσία του Κράτους

Πρέπει κάποια στιγμή αυτή η ασόβαρη -σε πολλά επίπεδα- Πολιτεία να ωριμάσει και να αποκτήσει τη σοβαρότητα, που αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Πρέπει, κάποια στιγμή, αυτή η Πολιτεία να ασχοληθεί με την ποιότητα των επαγγελματιών που αντιπροσωπεύουν και εκπροσωπούν συντεταγμένα σύνολα, οργανώσεις, όργανα και θεσμούς.

Στην προκειμένη, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με τον καθηγητή αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος στοχοποιεί ομάδες του πληθυσμού. 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ στοχοποιεί όχι μόνο Τουρκοκύπριους, αλλά και Ελληνοκύπριους, μετερχόμενος την πρακτική της προπαγάνδας και της δαιμονοποίησης.

Αποκαλεί, με προπαγανδιστικό τρόπο, έναν Κύπριο ευρωβουλευτή, τον Τ/κ ακαδημαικό Νιαζί Κιζίλγιουρεκ "ΤΟΥΡΚΟ", μέ όλα τα αρνητικά συναισθήματα, με τα οποία -δικαίως- είναι φορτισμένη η λέξη "ΤΟΥΡΚΟΣ" για τον κάθε Ελληνοκύπριο. Μάλιστα, γράφει τη λέξη "ΤΟΥΡΚΟΣ" με κεφαλαία γράμματα.

Δαιμονοποίηση και προπαγάνδα από έναν καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση των παιδιών. Μέχρι και Χαμπιαούρογλου χαρακτήρισε κάποια στιγμή τον Υπουργό Παιδείας.

Εάν επρόκειτo για κάποιο οποιοδήποτε πολίτη δεν θα ετίθετο θέμα. Αλλά πρόκειται για έναν καθηγητή-αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος στοχοποιεί όχι μόνο έναν ευρωβουλευτή, αλλά και την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, την ίδια την ιδρυτική πράξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιχειρεί, την ίδια ώρα, να δαιμονοποιήσει τους Τουρκοκύπριους δια της δαιμονοποίησης της γλώσσας τους. 

Γράφει στο facebook: "Η Τουρκική, μια βάρβαρη γλώσσα, μπαίνει από το παράθυρο στην Ευρωβουλή" και μάλιστα διερωτάται "μήπως αν ο ΝΙΑΖΙ ονομαζόταν Κώστας θα εκλεγόταν;". Δεν ξέρω αν η εισήγηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ είναι πως θα πρέπει οι Τ/κ να βαφτίζονται "Κώστες" πριν διεκδικήσουν ρόλο στα κοινά.

Είναι ξεκάθαρη η προσέγγιση του συγκεκριμένου καθηγητή-αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ.

Δηλώνει "περήφανος ρατσιστής" επειδή "εμμένει", λέει, να μιλά για κατοχή και τουρκικές γενοκτονίες. Λες και όλοι οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν μιλούν για κατοχή, δεν είναι θύματα της κατοχής, δεν είναι πρόσφυγες, δεν έχουν συγγενείς αγνοούμενους, δεν βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τα πάνδεινα από την Τουρκία.

Θέτει, την ίδια ώρα, με αυτό τον τρόπο εν αφιβόλω ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα των Ελληνοκυπρίων ή της ελληνοκυπριακής κυρίαρχης ρητορικής, σύμφωνα με το οποίο οι Τουρκοκύπριοι είναι εξίσου θύματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ανεξαρτήτως της άποψης του καθενός μας, πρέπει η Πολιτεία να αρχίσει να εφαρμόζει τους νόμους της διαφορετικά θα συνεχίζει ο καθένας αυθαίρετα να κάνει ό,τι θέλει και να λέει ό,τι θέλει, με τρόπο ζημιογόνο.

Σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ: "Πρόσωπο το οποίο εκ προθέσεως είτε δημόσια είτε με δημόσια διάδοση, υποκινεί βία ή μίσος που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη ή που έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (€10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές".

ΥΓ: Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας ως ο εργοδότης του συγκεκριμένου καθηγητή και βεβαίως η ίδια η οργάνωση των καθηγητών, η ΟΕΛΜΕΚ διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής καταφέρεται με τέτοιο τρόπο εναντίον ομάδων του πληθυσμού. 

Follow me on Twitter @AthanasiouTh 

 

 

LIVE
LIVE

23:33 Κύπρος

Απάντηση από Καρούσο - Χριστοδουλίδη για την πτήση της Πάφου – Τι λέχθηκε για τους συγγενείς κρατικών αξιωματούχων  

22:19 Αστυνομικά

Ώρες αγωνίας για τον 44χρονο Χάρη – Ελλείπει από την οικία του στη Λευκωσία

22:06 Κόσμος

Πλησιάζουν τις 300 χιλιάδες τα κρούσματα και τις 8 χιλιάδες οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ

21:49 Κύπρος

Ασθενής του ΓΝ Πάφου ανάμεσα στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

21:36 Κύπρος

Δρ. Σωτηριάδης: Ο κόσμος πρέπει να ασκείται – Τι λέει για τη χρήση μάσκας από όλους

23:40 Αθλητικά

Πρώτα η υγεία και μετά το ΝΒΑ!

20:49 Κύπρος

Δρ.Πάνος: Το κρίσιμο διήμερο για όσους νοσούν με κορωνοϊο– Τι λένε οι αριθμοί για την Κύπρο

20:48 Αστυνομικά

181 καταγγελίες από την Αστυνομία για μετακινήσεις πεζών και οχημάτων

20:46 Κύπρος

Αποφάσεις για νέες απαγορεύσεις στη διακίνηση λόγω κορωνοϊού στα κατεχόμενα

20:31 Κύπρος

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας το αεροσκάφος με εξοπλισμό από την Κίνα

19:40 Κύπρος

Στο δρόμο καρκινοπαθής στην Πάφο λόγω κορωνοϊού – Δεν έχει που να πάει

23:15 Αθλητικά

«Αν οι αρχές δεν μας το επιτρέψουν, δεν θα παίξουμε»

19:30 Κύπρος

Κλείνει το Επαρχιακό Ταχυδρομείο Λεμεσού λόγω κρούσματος κορωνοϊού

19:05 Κύπρος

Τέσσερις στους δέκα Παφίτες δεν πήγαν για τεστ – Η κατάσταση στην Αραδίππου

18:54 Κόσμος

Νεκρός στα 52 του από κορωνοϊό φρουρός του Ιταλού πρωθυπουργού

18:42 Κύπρος

Έδωσε εξηγήσεις για τα συμπτώματα ο Δρ. Λοΐζου – Η επίδραση στον εγκέφαλο…

18:31 Κύπρος

Τα πρώτα χαμόγελα στους επιστήμονες του Υπ. Υγείας στην Κύπρο παρά τα 30 κρούσματα

22:45 Αθλητικά

Όταν ο Πέδρο τρόλαρε τον Κριστιάνο

18:18 Ελλάδα

Κορωνοϊός –Ελλάδα: Ακόμη ένας νεκρός και άλλα 60 κρούσματα – Στα 69 τα θύματα

18:09 Κύπρος

Δεν καταγράφηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού στο κατεχόμενα

Όλη η ενημέρωση σε ένα App