Κύπρος


«Ο δικός μας Steven Hawking ονομάζεται Μιράντα Συμεωνίδου»
«Ο δικός μας Steven Hawking ονομάζεται Μιράντα Συμεωνίδου»

Την περασμένη Τετάρτη έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος, τον οποίο πολλοί αποκάλεσαν τον επόμενο Αϊνστάιν, ο Steven Hawking.

Με αφορμή την είδηση θανάτου του σπουδαίου αυτού άνδρα, ήρθε στη δημοσιότητα η ιστορία της Κύπριας Steven Hawking, η οποία με αξιοπρέπεια παλεύει ενάντια στην νόσο του κινητικού νευρώνα, τα τελευταία 26 περίπου χρόνια. Ακούει στο όνομα Μιράντα Συμεωνίδου.

Στο TVONENews.com.cy μίλησε ένας φίλος της κ. Συμεωνίδου, ο οποίος σημείωσε πως η Μιράντα διαγνώστηκε όταν ήταν περίπου 30 χρόνων.

«Αν δεν κάνω λάθος η Μιράντα ήταν η δεύτερη γυναίκα που διαγνώστηκε με τη νόσο κινητικού νευρώνα στην Κύπρο. Η πρώτη ασθενής ονομαζόταν Αθηνά και έχει πεθάνει. Η Μιράντα είναι πρόεδρος του Συνδέσμου της νόσου του κινητικού νευρώνα και μέσα από αυτό το σύνδεσμο θέλει να ενημερώσει το κοινό για τη νόσο».

Η Μιράντα Συμεωνίδου..

Με εσωτερική και ψυχική δύναμη, με αποθέματα καλοσύνης και αγάπης, όπως περιγράφει ο φίλος της σε δημοσίευα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η Μιράντα Συμεωνίδη παλεύει ενάντια στη νόσο, αλλά και βοηθά τους συνανθρώπους της που πάσχουν από την ίδια νόσο.

«Δεν άκουσα ποτέ τη λέξη κουράστηκα, δεν μπορώ. Τα αντιμετωπίζει όλα με χαμόγελο, αποφασιστικότητα, δύναμη και προσευχή», αναγράφει στη δημοσίευσή του ο φίλος της κ. Συμεωνίδη.  

Ο σύνδεσμος…

Ο στόχος του Συνδέσμου της νόσου του κινητικού νευρώνα είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή τη νόσο, αλλά παράλληλα και για να ενημερώσει τόσο τους ενήλικες, όσο και τους μαθητές τι είναι αυτή η νόσος, μέσα από διαλέξεις σε σχολεία και σεμινάρια.

Μέσα από το σύνδεσμο, οι ασθενείς που είναι εγγεγραμμένοι και ανέρχονται στα 60 – 65 άτομα, μαθαίνουν τα δικαιώματά τους, ενώ τους παρέχονται και χρήσιμες συμβουλές για τις ανάγκες τους.

Ο σύνδεσμος, παράλληλα, διοργανώνει και διάφορες εκδηλώσεις, έτσι ώστε να μαζευτεί χρηματικό ποσό, το οποίο διατίθεται για τις ανάγκες των ασθενών.