Breaking News

Αθλητικά


Ο Τσιτσιπάς "ξεφυλίζει" τις σελίδες της ζωής του! (VIDEO) ​
Ο Τσιτσιπάς "ξεφυλίζει" τις σελίδες της ζωής του!  (VIDEO) ​

Στην πιο μακροσκελή και συγκινητική συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην ATP World Tour για τα πάντα: το τένις, την οικογένειά του, αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία αλλά και τις πρόσφατες φωτιές της Αττικής…

Τα είπε όλα ο Στέφανος!

Σε μια εξαιρετική συνέντευξη που έχει περίοπτη θέση στην κεντρική σελίδα της ATP, (www.atpworldtour.com), o Έλληνας τενίστας “βγάζοντας” ωριμότητα πολύ μεγαλύτερη του νεαρού της ηλικίας του, έδωσε μια “βαθιά” εξομολόγηση των δικών του σκέψεων αντιλήψεων, κοσμοθεωριών στο ευρύ τενιστικό και όχι μόνο κοινό…

Θυμήθηκε μια πολύ συγκινητική στιγμή των παιδικών του χρόνων:

Δέκα χρόνια πριν επιστρέφαμε από ένα ταξίδι με την οικογένειά μου στη Γαλλία. Περίπου 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, άρχιζαν όλοι να ουρλιάζουν με αυτό που έβλεπαν στα παράθυρα. Η Αθήνα ήταν στις φλόγες. Ανησυχήσαμε για τους ανθρώπους εκεί έξω. Ανησυχήσαμε και για μας, δεν ξέραμε πού και αν θα προσγειωθούμε. Τον φετινό Ιούλιο ένιωσα τον μεγαλύτερο πόνο για την πατρίδα μου…”.

H αγάπη του για την Ελλάδα!

Η Ελλάδα είναι αυτό που είμαι. Έχω μέσα μου “μπλε” αίμα! Δεν γίνεται να μην “δεθείς” με αυτήν την χώρα! Δεν καταλαβαίνω πώς μερικοί δεν νιώθουν “συνδεδεμένοι” με τη χώρα τους. Μου φαίνεται αδιανόητο! Όλοι πρέπει να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους!”.

Έχουμε την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου που σε βοηθά να εκφράζεσαι ελεύθερα. Έχουμε τα τοπία, τις παραλίες, την ιστορία! Είμαι ερωτευμένος με τη χώρα μου!” ανέφερε ο καλύτερος, ήδη, Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Οι πρόσφατες φωτιές στην Αττική είναι ακόμα στο μυαλό του…

“Νιώθω πολύ άσχημα για το συνέβη με τις πυρκαγιές τον Ιούλιο…Τόσος κόσμος πόνεσε και μεταξύ αυτών ο καλός μου φίλος, Άλεξ (Κάλντγουελ). Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από τα οκτώ μας. Είναι τρομερό παιδί και διαφέρουμε από τους υπόλοιπους συνομηλίκους μας γιατί έχουμε πειθαρχία!”

Πάλευε για τη ζωή του με τη μητέρα και την αδερφή του. Έτρεξε στη θάλασσα για να σωθεί..Παντού γύρω του, κόλαση…Ήταν από τις χειρότερες ιστορίες που άκουσα…“.

Τα “ταλέντα” στο τένις που χάνονται:

Είχα πολλούς φίλους που θα μπορούσαν να έχουν καριέρα στο τένις αλλά δεν ήταν αρκετά “δεσμευμένοι” και πρόθυμοι να δουλέψουν πολύ. Άλλοι δεν άντεχαν τα ταξίδια. Εγώ από μικρή ηλικία αγάπησα τα ταξίδια. Τα δέχομαι σαν μια ευκαιρία να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου και να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους...”.

Η οικογένεια Τσιτσιπά!

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, η μητέρα μου Ρωσίδα. Ο πατέρας μου πιο πολύ ασχολήθηκε με το τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού μου, το backhand, το παιχνίδι στο φιλέ. Η μητέρα μου με βοήθησε στο κομμάτι “πειθαρχία”. Πάντα με ενέπνεε να τα δίνω όλα. Αλλά δεν ήταν αυστηρή, είχε τις σωστές απαιτήσεις!”.

Από μικρός σιχαινόταν τις ήττες!

Παλιά, έκλαιγα όταν έχανα αγώνες. Πολλές φορές έχανα τον έλεγχο και αντιδρούσα υπερβολικά πηγαίνοντας σε μέρη που δεν θα με έβρισκαν οι γονείς! Κρυβόμουν πίσω από αμάξια για πολλή ώρα! Ένιωθα τέτοια ντροπή που δεν μπορούσα να τους αντικρύσω….

Τένις, η δουλειά του!

Πάντα όταν είμαι στο κορτ, αισθάνομαι ότι έχω μια δουλειά να κάνω και να την κάνω καλά. Θέλω να κερδίζω όσα περισσότερα ματς μπορώ. Δεν αισθάνομαι άγχος που ηγούμαι του ελληνικού τένις. Θέλω βέβαια να εμπνεύσω τα πιο νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα”.

Η κατακλείδα

“Σκέφτομαι τα θύματα των πυρκαγιών και τις οικογένειές τους και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι… Είχα και έχω τόσες ευκαιρίες να κάνω αυτό που αγαπώ. Μου δίνει τρομερό κίνητρο να συνεχίζω την προσπάθεια. Τα πράγματα δεν θα γίνουν ευκολότερα. Εγώ θα γίνω καλύτερος!”

Ο Στεφ μας έκανε ακόμα μια φορά υπερήφανους, όχι για τις αγωνιστικές του επιδόσεις αλλά για την οξύτητα του πνεύματος του, την ωριμότητά του και την πολύ “καθαρή” και ανθρώπινη ματιά που έχει στη ζωή του… Εύγε!


ΠΗΓΗ: tennis24.gr

Κώστας Αϊτάκης