Κύπρος


Οδηγός λεωφορείου βρήκε πορτοφόλι με 10.000 ευρώ - Το επέστρεψε στον κάτοχο
Οδηγός λεωφορείου βρήκε πορτοφόλι με 10.000 ευρώ - Το επέστρεψε στον κάτοχο

Ένα πορτοφόλι με 10.000 ευρώ βρήκε ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΣΕΛ, το οποίο άνηκε σε ένα ηλικιωμένο άνδρα. Ο άνδρας, με εντιμότητα και επαγγελματισμό επέστρεψε το πορτοφόλι στον κάτοχό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο 54χρονος οδηγός, ενώ έκανε διάλλειμα από τα δρομολόγια, διαπίστωσε πως κοντά στο διαχωριστικό στη θέση του οδηγού, υπήρχε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε πολλά χαρτονομίσματα, χαρτιά τράπεζας και άλλα.  

Τότε ο οδηγός θυμήθηκε πως ένας ηλικιωμένος επιβάτης, ο οποίος ανέβηκε στα μέσα της διαδρομής, κρατούσε ένα τσαντάκι και όπως φάνηκε το ξέχασε εκεί όταν πλήρωσε το εισιτήριο. Ο οδηγός ενημέρωσε τον υπεύθυνο δρομολογητής των διαδρομών και συμφώνησαν όπως ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο, έτσι ώστε να παραδώσει στην Αστυνομία το τσαντάκι.

Ο 54χρονος, στη στάση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου κατέβηκε ο ηλικιωμένος κύριος, έψαχνε τα πρόσωπα των περαστικών μήπως και αναγνωρίσει τον ηλικιωμένο κύριο. Όταν εντόπισε ένα κύριο που έμοιαζε πολύ με τον ηλικιωμένο άνδρα στον οποίο άνηκε το τσαντάκι, αμέσως τον πλησίασε και έπειτα από σύντομη κουβέντα, κατάλαβε ότι είναι  ο κάτοχος της μικρής τσάντας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας αρχικά δεν αντιλήφθηκε ότι δεν είχε μαζί του το τσαντάκι με το χρηματικό ποσό, ωστόσο όταν το κατάλαβε συγκινήθηκε από την εντιμότητα του οδηγού, καθώς στο τσαντάκι υπήρχαν όλες οι οικονομίες του. Ο άνδρας πρότεινε σημαντική χρηματική αμοιβή στον 54χρονο, την οποία ο οδηγός αρνήθηκε και με μια χειραψία χώρισαν οι δρόμοι τους.