Πολιτική


Οι πρώτες αντιδράσεις Κυπρίων πολιτικών μετά τη συμφωνία στο Σκοπιανό
Οι πρώτες αντιδράσεις Κυπρίων πολιτικών μετά τη συμφωνία στο Σκοπιανό

Αρκετό το ενδιαφέρον της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Διαβάστε επίσης: 

Η Κυβέρνηση αναμένεται να συζητήσει το όλο θέμα σήμερα την ίδια ώρα που πολιτικά πρόσωπα τοποθετήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συμφωνία ανάμεσα σε Ζάεφ και Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός χαρακτήρισε το θέμα ως εθνικής σημασίας και υπέδειξε οτι απομένουν αρκετά στάδια, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, η Κύπρος είναι στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς το ζήτημα αφορά ευρύτερα τον οικουμενικό Ελληνισμό και οι όποιες αποφάσεις θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις ευρύτερες σχέσεις καλής γειτονίας, μεταξύ των Βαλκανικών χωρών, ανέφερε. 

«Ισορροπημένη και σωστή συμφωνία. Μόνο με τον διάλογο την συνεργασία και την ειρήνη μπορούμε με ασφάλεια να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter o κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

torna.JPG

«Εγώ καραγκιόζης δεν γίνομαι. Θρίαμβος δεν είναι, αλλά είναι μία έντιμη συμφωνία στο παρά πέντε. Όσο δίκαιο είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993 άλλο τόσο έχει ο Τσίπρας σήμερα. Η Ελλάς, μόνο να κερδίσει έχει. Κι αν είμαστε μάγκες, η ‘Βόρεια Μακεδονία’ μπορεί να καταστεί δορυφόρος της» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης Μιχάλης Σοφοκλέους. 

sofo1.JPG

Σε ποιό έντονο ύφος η ανάρτηση του Εκπροσώπου τύπου του ΕΛΑΜ κ. Γεάδη Γεάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ντροπή.

gead.JPG

Πάντως και από τα υπόλοιπα κόμματα αναμένεται αντίδραση αφού πρώτα συζητήσουν και δουν ενδελεχώς τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.