Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 LIVE JUST THE 2 OF US | 01:10 Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥ LIVE

Τα κριτήρια για τα νέα πακέτα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων – Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Την επόμενη φάση στήριξης των επιχειρήσεων για την περίοδο 12 Ιουνίου μέχρι 12 Οκτωβρίου συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι κοινωνικοί εταίροι στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, με την Κυβέρνηση να εξετάζει συγκεκριμένα σενάρια στήριξης των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

«Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να στηριχθεί η απασχόληση, αλλά και οι θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η τουριστική βιομηχανία να στηριχθεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 με την επιδότηση των μισθών των εργαζομένων μέχρι και το 60%, καθώς επίσης και με απευθείας επιδότηση από το κράτος προς τα ξενοδοχεία, ώστε να δοθούν κίνητρα για επαναλειτουργία περισσότερων ξενοδοχειακών μονάδων.

«Έχουμε προτείνει συγκεκριμένη φόρμουλα με βάση της οποία θα μπορεί να λειτουργήσει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων από τις 20 Ιουνίου και μετά όταν θα ανοίξουν και τα αεροδρόμια», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης.

Το νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων, αναμένεται να διαμορφωθεί μα βάση και τις νέες συνθήκες μετά και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το κονδύλι για την νέα στήριξη των επιχειρήσεων αναμένεται μειωμένο, με την Κυβέρνηση να προχωρά με στοχευμένη στήριξη στη βάση των οικονομικών επιπτώσεων της κάθε επιχείρησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε η επιδότηση του μισθού να μειωθεί από το 60% στο 40% σε όσες επιχειρήσεις υποστούν μείωση κύκλου εργασιών 30% αντί 25% όπως ισχύει σήμερα.

«Οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας και της βιομηχανίας εάν και εφόσον συνεχίσουν να έχουν μείωση του κύκλου εργασιών 25,30,35 δεν έχει καθοριστεί το ποσοστό, θα τύχουν και αυτοί μίας στήριξης της απασχόλησης, πιθανότητα με μικρότερη ένταση από αυτή που στηρίζονταν μέχρι σήμερα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης».

«Ο κύριος στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να πείσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν αν υποφέρουν ότι πρέπει να στηριχθούν.», δήλωσε ο Πρόεδροες της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου.

Την ίδια ώρα, την ανάγκη για διασφάλιση των θέσεων εργασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έθεσαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας οι συντεχνίες, καλώντας παράλληλα τους εργοδότες να σεβαστούν τα εργασιακά δικαιώματα.

«Τα μέτρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα προς τους τομείς και τις επιχειρήσεις όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας

«Έχει μεγάλη σημασία να διατηρήσουμε την παραγωγική βάση της οικονομίας αλλά ταυτόχρονά οι εργοδότες οι οποίοι αξιοποιούν δημόσιο χρήμα από τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να σεβαστούν και τα εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ, Ιωσήφ Αναστασίου.

Ο κοινωνικός διάλογος αναμένεται να συνεχιστεί εντατικά και τις επόμενες ημέρες, με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και την Υπουργό Εργασίας να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση της Κυβέρνησης για στήριξης των επιχειρήσεων.

 

LIVE
LIVE

22:13 Lifestyle

MasterChef - Μαρία Μπέη: Ο Δημήτρης Μπέλλος, οι γονείς της και το GNTM - VIDEO

21:56 Κόσμος

Οι ΗΠΑ προανήγγειλαν κυρώσεις κατά των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream -2 και Turkish Stream

21:39 Υγεία

Επιδημιολόγος: To δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη

21:19 Οικονομία

Πόσο μειώθηκαν τα εισοδήματα των Κυπρίων λόγω κορωνοϊού – Τα στοιχεία της έρευνας του Κοινοβουλίου

20:35 Οικονομία

Έβαλαν την Κύπρο σε «μαύρη λίστα» οι διοργανωτές ταξιδιών – Δεν θέλουν τα τεστ – VIDEO

22:20 Αθλητικά

Διπλό η Τότεναμ, σοκ για Γουλβς!

20:18 Πολιτική

Είδε Σπέχαρ και ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος – Απαίτησε αντικειμενικότητα – VIDEO

20:07 Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της νεκρής ζώνης παρά το χωριό Ποταμιά

19:57 Agora

Η AEGEAN συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 στα πληρώματα καμπίνας και εργαζομ

19:40 Αστυνομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο από την καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο

19:04 Κύπρος

Κανένα κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα από 1.043 ελέγχους

21:40 Αθλητικά

ΚΛΙΚ από τις Πλάτρες

19:03 Κύπρος

Νέα πυρκαγιά εντός νεκρής ζώνης - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Δένειας -Κοκκινοτριμιθιάς

18:50 Ελλάδα

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

18:30 Κύπρος

Επηρεάστηκαν υποστατικά και περιφράξεις κατοικιών από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δένεια -Κοκκινοτριμιθιά

18:25 Οικονομία

Οριακή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

18:16 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής ανάμεσα σε Δένεια και Κοκκινοτριμιθιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

21:35 Αθλητικά

LIVE: ΑΕΚ -ΠΑΟΚ

17:52 Κύπρος

Ταξιδιώτης και επαφή υπαλλήλου σε γυμναστήριο στη Λεμεσό τα δύο νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:38 Κύπρος

ΤΩΡΑ: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

Όλη η ενημέρωση σε ένα App