Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 LIVE OMEGA NEWS | 21:10 FAKATE ΤΟΥΣ LIVE

Πράσινο φως στον νέο συμπληρωματικό προϋπολογισμό €231 εκατομμυρίων, έδωσε η Επ. Οικονομικών

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών έδωσε σήμερα το πράσινο φως στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €231 εκατομμυρίων, θέτοντας ωστόσο ομόφωνα θέμα για ενδεχόμενη συμπερίληψης στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης συνταξιούχων που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται είτε ως αυτοτελώς εργαζόμενοι είτε ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Το μεγαλύτερο μέρος του νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού, του τρίτου συνεχόμενου, αφορά κονδύλι ύψους €150 εκατ. που προορίζεται για την επόμενη φάση των σχεδίων στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένων μέχρι τον Οκτώβριο. Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ η συνολική δημοσιονομική επιβάρυνση ανέρχεται στο 1,14% του ΑΕΠ.

«Για άλλη μια φορά, ομόφωνα, η επιτροπή Οικονομικών καλεί την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα Υπουργεία να ξαναδούν το θέμα με κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού που εξαιρούνται από αυτά τα σχέδια ιδιαίτερα τους συνταξιούχους κατά πόσον μπορούν να περιληφθούν τα κυβερνητικά προγράμματα», ανέφερε ο Πρόεδρος της επιτροπής, Άγγελος Βότσης σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του κόμματος, Ονούφριος Κουλλά ανέφερε ότι και ο ΔΗΣΥ έθεσε ζητήματα που αφορούν επιχειρήσεις, που ανήκουν σε συνταξιούχους, προσθέτοντας ότι τους ικανοποιεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών και ο Γενικός Διευθυντής μας έχει πει ότι είναι ένα θέμα που εξετάζεται. Σημείωσε ωστόσο ότι «χρειάζεται προφανώς μια διαφορετική διαδικασία για όσες επιχειρήσεις δεν είχαν λάβει μέρος στα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε στις δικές του δηλώσεις ότι επανέλαβε ότι το κόμμα επιθυμεί τη συνέχιση των πακέτων στήριξης, καθώς με τον τρόπο αυτό «διαμορφώνονται οι συνθήκες έτσι ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοτελώς εργαζόμενοι και όχι μόνον να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία», προσθέτοντας ότι το θέμα των συνταξιούχων που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται έχει τεθεί και κατά τη συζήτηση των προηγούμενων πακέτων στήριξης.
 
«Αυτό το θέμα τέθηκε πάρα πολλές φορές και διερωτόμαστε γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν το έχει διευθετήσει», είπε, προσθέτοντας εξάλλου ότι η ομάδα του ΑΚΕΛ ζήτησε όπως η Επιτροπή συζητήσει αυτεπάγγελτα το θέμα  προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που συνεχίζουν να υφίστανται.

Στον συμπληρωματικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δαπάνες €8 εκατ. για αγορά ύδατος από μονάδες αφαλάτωσης (βρίσκονται σε επιφυλακή), καθώς και €14 εκατ, για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και για ποσά στήριξης αιτητών διεθνούς προστασίας.

ΚΥΠΕ

LIVE
LIVE

20:35 Οικονομία

Έβαλαν την Κύπρο σε «μαύρη λίστα» οι διοργανωτές ταξιδιών – Δεν θέλουν τα τεστ – VIDEO

20:18 Πολιτική

Είδε Σπέχαρ και ζήτησε εξηγήσεις ο Πρόεδρος – Απαίτησε αντικειμενικότητα – VIDEO

20:07 Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός της νεκρής ζώνης παρά το χωριό Ποταμιά

19:57 Agora

Η AEGEAN συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 στα πληρώματα καμπίνας και εργαζομ

19:40 Αστυνομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τρία πρόσωπα στο νοσοκομείο από την καραμπόλα στον αυτοκινητόδρομο

20:45 Αθλητικά

Από τη μια η πρόκριση και από την άλλη η… μουρμούρα!

19:04 Κύπρος

Κανένα κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα από 1.043 ελέγχους

19:03 Κύπρος

Νέα πυρκαγιά εντός νεκρής ζώνης - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά Δένειας -Κοκκινοτριμιθιάς

18:50 Ελλάδα

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

18:30 Κύπρος

Επηρεάστηκαν υποστατικά και περιφράξεις κατοικιών από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δένεια -Κοκκινοτριμιθιά

18:25 Οικονομία

Οριακή άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ

20:25 Αθλητικά

Φιλική νίκη για την Καρμιώτισσα (ΦΩΤΟΣ)

18:16 Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής ανάμεσα σε Δένεια και Κοκκινοτριμιθιά – Ενισχύονται οι δυνάμεις

17:52 Κύπρος

Ταξιδιώτης και επαφή υπαλλήλου σε γυμναστήριο στη Λεμεσό τα δύο νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:38 Κύπρος

ΤΩΡΑ: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Όλες οι πληροφορίες

17:35 Αστυνομικά

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τέσσερα οχήματα στον αυτό/δρομο Λευκωσίας –Λεμεσού

17:15 Κύπρος

Υπουργός Υγείας: Οι σχεδιασμοί δεν προνοούν για νέο γενικό lockdown - «Δέχθηκα πολλές επικρίσεις ... δεν μετανιώνω»

19:40 Αθλητικά

Pasillo του ΟΦΗ στον Ολυμπιακό! (ΦΩΤΟΣ)

17:08 Lifestyle

ΤΗΕ BLACKLIST στο OMEGA – Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο – Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 22.10

17:02 Υγεία

Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση Δεξαμεθαζόνης για την αντιμετώπιση της Covid-19

Όλη η ενημέρωση σε ένα App