Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Μαζεύτηκαν οι Κύπριοι στις αγορές λόγω covid - Παγκύπρια έρευνα για τις συνήθειες των καταναλωτών

Η πανδημία του  covid- 19 άλλαξε άρδην τις αγοραστικές συνήθειες των Κυπρίων καταναλωτών , σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη για την Παγκύπρια Ένωση καταναλωτών από την εταιρεία CMRC.  Η έρευνα έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας  οι αγορές των καταναλωτών σε σχέση με έρευνες προηγούμενων χρόνων παρουσίασαν μείωση. Τo  58% ανέφερε ότι μείωσε τις αγορές του, το 39% παρέμεινε σταθερό στις αγορές του και μόλις 3 % αύξησε τις αγορές

Ενώ οι πλείστοι πολίτες εν καιρώ πανδημίας επιλέγουν να ψωνίζουν πρώτα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης  και αν υπάρξει περίσσευμα τα υπόλοιπα με το  ποσοστό να ανέρχεται  96%

Μέσα από την έρευνα φαίνεται και η διαφοροποίηση του οικογενειακού εισοδήματος συνεπεία της πανδημίας καθώς σχεδόν ένα στα δυο νοικοκυριά είδε τα εισοδήματα του να μειώνονται.

Λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού αυξήθηκε και η ανησυχία στους πολίτες με το 47% να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία του και εξέφρασαν ανησυχία αν λόγω της κατάστασης με την πανδημία θα έχουν την δέουσα ιατρική φροντίδα.

LIVE
LIVE

Όλη η ενημέρωση σε ένα App