Σαρώνει η ακρίβεια – «Πλαφόν μόνο εάν κριθεί αναγκαίο» (Bίντεο)

Τσακίζει τους καταναλωτές το ανελέητο ράλι αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρισμού, που βιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεπειών από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία.

Σε εγρήγορση παραμένει η κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την πολιτεία, προς αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδιας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατου ορίου τιμής σε βασικά αγαθά μέσω των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργείο Ενέργειας.

Συστηματική παρακολούθηση των μεταβολών των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και συνεχής διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, να επιβληθεί πλαφόν στις χονδρικές και λιανικές τιμές. Επαναλαμβάνω, εάν κριθεί αναγκαίο, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθετοντας παράλληλα την εντατικοποίηση των ελέγχων στις τιμές των πετρελαιοειδών.

Έκθεση δημοσιονομικού Συμβουλίου

Εφιαλτικά είναι στο μεταξύ τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έκθεσης του δημοσιονομικού συμβουλίου, τονίζοντας πως τα οριζόντια μέτρα διαφάνηκαν αναποτελεσματικά και σπάταλα και πως πρέπει να αποφεύγονται. Δυσοίωνα τα δεδομένα και για τα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει η έκθεση, τα δεδομένα αυτά προσβλέπουν μείωση της ανάπτυξης στο πραγματικό ΑΕΠ και αυξητική τάση στην ανεργία. Με το Δημοσιονομικό συμβούλιο να εκτιμά πως η πραγματική ανάπτυξη θα κινηθεί κοντά στο 2%.

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ

Στο μεταξύ με αφορμή την έκθεση του Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ του Ακελ και του Υπουργού οικονομικών. Με το ΑΚΕΛ να καταλογίζει στην κυβέρνηση απουσία προγραμματισμού και μειωμένη ανθεκτικότητα απέναντι στις κρίσεις.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού κινείται στα τυφλά. Χωρίς πλάνο, χωρίς σχεδιασμό, έχει αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη και αδυνατεί να δώσει προοπτική για το αύριο», ανέφερε ο Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Με τον Υπουργό Οικονομικών να υποδεικνύει τα θετικά της έκθεσης, τα οποία όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ αγνοεί.

Δείτε το ρεπορτάζ:


LIVE: SHOPPING STAR
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 05:30 ΕΙΚΟΝΕΣ