Πολιτική


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την έδρα στη Βουλή - Παραμένουν οι διαφωνίες
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την έδρα στη Βουλή - Παραμένουν οι διαφωνίες

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Βουλή το θέμα της έδρας του Βουλευτή της Αλληλεγγύης Γιώργου Παπαδόπουλου.

Το θέμα της έδρας συζητείται στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων στην οποία παρίσταται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TVONE, ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρέμεινε σταθερός στη θέση του για διενέργεια νέων εκλογών για την κενωθείσα θέση.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας  Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τοποθετήθηκε υπέρ της θέσης ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, ζητώντας μάλιστα όπως η οποία τροποποίηση του Συντάγματος να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να καλύπτει και τη Συμμαχία Πολιτών που εισήλθε στη Βουλή με 3 έδρες, αλλά στον παρόν στάδιο αντιπροσωπεύεται στη Βουλή μόνο με μία έδρα.

Ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, εξέφρασε τη θέση ότι η κενωθείσα έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης μίλησε για επικίνδυνους σχεδιασμούς κάποιων, εκφράζοντας τη θέση ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη.

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ασυνέπεια κάποιων και ειδικά του ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη.

«Η έδρα μας ανήκει» ήταν η θέση που εξέφρασε στη σύσκεψη ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να σεβαστούν την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και εκφράζοντας τη θέση ότι η κενωθείσα έδρα ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύης.